AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 25.4.2015

Mäkelä soitti anteeksipyynnön Markicille

Mäkelä soitti anteeksipyynnön Markicille

"Mäksä" oli pahoillaan Toni Markicin loukkaantumisesta.

Torstaisessa KuPSin ja VPS:n välissä ottelussa sattui loppuhetkillä ikävä loukkaantuminen, kun VPS-kärki Juho Mäkelän kyynärpää kolahti voimalla KuPS-toppari Toni Markicin nenään.

Mäkelä ja Markic hyppäsivät yhdessä pääpalloon. Mäkelän kyynerpää osui tilanteessa Markicin nenään, jonka seurauksena tämä jäi makaamaan maahan. Vamman seurauksena Markicin nenästä alkoi vuotaa runsaasti verta. Tapahtuman jälkeen keskuspuolustaja asteli vahtoon.

– Olen katsonut sen videolta näin jälkeenpäin. Se oli ihan normaali kaksinkamppailutilanne, mitä jalkapallossa tulee kymmeniä pelissä, Mäkelä kertoi Ilta-Sanomille.

– Todella valitettava tilanne. Näki heti kaverista ja siitä kuinka paljon verta tuli, että nyt sattui pahasti. Mäkelä harmittelee.

Mäkelä pyysi tekoaan anteeksi jo samaisena iltana Twitterissä ja soitti Markicille vielä perään..

– Olen soittanut Markicille ja pyytänyt anteeksi. En koskaan yritä vahingoittaa ketään enkä toivo, että vastustaja loukkaantuu. Olin heti todella pahoillani hänen puolestaan, Mäkelä selittää.

Vastaavanlaisia tapauksia ei ole sattunut Mäkelän kohdalle aikaisemmin. Hän alleviivaa, että pelaajien välinen kunnioitus kentällä on erittäin tärkeää.

– Ei ole ennen sattunut noin pahasti kenellekään. Peleissä sattuu kaikenlaista, mutta ei ole tullut koskaan niin pahoja vammoja, että niissä olisi veri lentänyt. Mielestäni pelaajan kunnioittaminen pitää olla kaikilla mielessä. Vaikka siellä taistellaan pisteistä, vastustajaa pitää kunnioittaa ja jos tietää aiheuttaneensa vamman – vaikka sitä ei tee tahallisesti – pitää ymmärtää se ja pyytää sitä anteeksi. Eihän sille enää mitään voi, mutta on kyse pelaajan kunnioittamisesta, Mäkelä sanoo.

Lisää uutisia