AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 10.4.2015

RoPS-maalivahti Chencinski: "Pelin taso on noussut"

RoPS-maalivahti Chencinski: "Pelin taso on noussut"

Tomer Chencinski on nähnyt paljon urallaan.

RoPS-maalia kaudella 2015 vartioiva Tomer Chencinski tekee paluun Veikkausliigakentille muutaman kauden jälkeen.


Chencinski on nähnyt paljon. Kolmen passin mies on pelannut Yhdysvalloissa, Kanadassa, Moldovassa, Ruotsissa, Israelissa ja jo aiemmin Suomessa, Vaasan Palloseurassa kauden 2011.

– Vaasan vuosi oli minulle erityinen, sillä sain silloin ensimmäinen kunnollisen kosketuksen eurooppalaiseen jalkapalloon. Minulla on Vaasan ajasta hyvät muistot, Chencinski sanoo Lapin Kansassa.

Moni asia on muuttunut neljässä vuodessa suomalaisessa jalkapallossa.

– Kyllä pelin taso on noussut, ja pelaajat ovat taitavampia kuin silloin. Jalkapallon evoluutio on nopeaa, ja kehitystä tapahtuu joka vuosi. Myös suomalainen jalkapallo on kokonaisuudessaan kehittynyt tällä välillä paljon.

Paluu Suomeen oli maalivahdille luontevaa.

– Tykästyin tähän maahan ja sen jalkapalloon. Suomi oli maana helppo valinta, ja RoPSin minulle myi "Boris." Hän kertoi pelkästään hyvää koko seurasta.

RoPSin kulttipelaaja Aleksandr "Boris" Kokko oli Chencinskin seurakaveri Vaasassa.

– En ole katunut valintaani. Seura on upea ja kaupunki on hyvä paikka asua Olen viihtynyt täällä todella hyvin. Erityisesti olen nauttinut rauhallisuudesta ja luonnon läheisyydestä. Olen saanut myös kokea hienoja elämyksiä, kuten revontulet, joulupukin ja porot, kosmopoliitti kertoo.

Chencinski luottaa RoPSin menestykseen alkavalla sesongilla.

– Uskon, että kauden päätteeksi olemme sarjataulukon ylemmässä puoliskossa. Tärkeintä on, että jokainen pelaaja antaa itsestään 150 % tälle seuralle. Joukkueessa on monipuolisia pelaajia, taitoa ja fyysisyyttä, sekä hyvää kilpailua pelipaikoista.

Lisää uutisia