AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC KTP
4-4-2

12

(0-0)

Yleisöä 3785

Ilves
5-5-1
vko.42 // 24.10.2015

Ennakko: FC KTP-Ilves

Ennakko: FC KTP-Ilves

FC KTP ja Ilves kohtaavat sunnuntain kauden päätöskierroksen ottelussa, jossa kotkalaisisännillä on kovat panokset pelissä.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa Tammelassa - huhtikuussa Ilveksen kauden avauskotiottelussa pelattiin maaliton tasuri ja elokuussa Ilves voitti 2-0 Eero Korteen ja Lauri Ala-Myllymäen maaleilla.

Ilves on sarjassa yhdeksäntenä ja 32 pelatun ottelun jälkeen kasassa on 37 pistettä. Viime sunnuntaina Ilves hävisi kauden viimeisessä kotiottelussaan HIFKille numeroin 1-3 (0-1) ja Ilveksen ainokaisen yläpesään laukoi kauden kahdeksannella osumallaan Mika Lahtinen.

KTP on puolestaan sarjassa sijalla 11 eli karsijan paikalla. Joukkue on kerännyt 32 pelaamastaan ottelusta 32 pistettä. Sarjajumbona oleva FF Jaro on kaksi pistettä perässä ja VPS pisteen edellä. KTP voi vielä nousta kuiville tai peräti pudota suoraan.

Vahvan kauden pelannut Ilveksen laitahyökkääjä Tomi Petrescu lupaa, että Kotkassa nähdään taisteleva Ilves.

- Fiilis joukkueessa on hyvä. Pääsimme tavoitteeseemme eli säilytimme sarjapaikkamme. Samalla saimme näpäytettyä kaikkia ns. asiantuntijoita, jotka pitivät meitä varmoina putoajina. Pitkä kausi tuntuu tietysti kropassa, mutta ihan tyytyväinen olen. Haluan kiittää kiropoli Harri Ruuskasta, joka on hoitanut minua pitkin kautta. Pienet selkä- ja takareisiongelmani ovat aina saatu kuntoon Ruuskasen avulla.

- Meillä on nyt muutama tappio alla ja se ärsyttää paljon. Tottakai haluamme päättää hienon kautemme voittoon, ja Kotkaan lähdetään taistelumielellä. Vaikkei meillä ole enää periaatteessa mitään panosta viimeisessä ottelussa, niin on meillä kuitenkin kunnia pelissä. Treeneissä on ollut hyvää tekemistä ja uskon, että olemme hyvin latautuneita sunnuntaina, kommentoi Petrescu.

KTP pääsee kamppailuun lähes ilman loukkaantumisia. Ainoastaan kärki Sasha Anttilainen on varmuudella poissa kokoonpanosta. Muutamia pieniä vaivoja joukkueella on, muttei mitään hälyttävää. Joukkueen treeneissä on menneellä viikolla ollut hyvä ja luottavainen "pöhinä" päällä ja päävalmentaja Sami Ristilä lähteekin joukkoineen luottavaisena kauden viimeiseen Veikkausliigakamppailuun.

- Kotivoitto mielessä tietenkin lähdetään. Olemme suorittaneet hyvällä tasolla jo pidemmän aikaa ja siitä jatketaan. Kauden viimeinen peli ja vielä kotona, toivottavasti sunnuntaina mahdollisimman moni löytää tiensä Areenalle ja saadaan hyvä matsi aikaiseksi sekä kentällä että katsomossa, Risu sanoo.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella nivusvaivainen toppari Samu Nieminen sekä korttitilin takia pelikiellossa oleva laitapelaaja Jaakko Juuti. Pikkuvammojen kanssa viime aikoina painineet puolustaja Heikki Aho (nilkka), keskikenttämies Korte (reisi) ja hyökkääjä Jonne Hjelm (selkä) ovat vielä kysymysmerkkejä sunnuntain suhteen. Ilves-ikoni Olli Vakkala pelasi ainutlaatuisen uransa viimeisen ottelun viime sunnuntaina Tammelassa ja mies ei ole tulevana sunnuntaina enää käytettävissä. Niin ikään upean uransa tähän kauteen lopettava Antti Ojanperä pelaa pitkän pelaajataipaleensa viimeisen ottelun sunnuntaina Kotkassa.


FC KTP-Ilves Arto Tolsa areenalla sunnuntaina 25.10 kello 13. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.