5-5-1
vko.42 // 25.10.2015

KTP karsii liigapaikastaan (FC KTP-Ilves 1-2)

FC KTP pelaa liigapaikastaan PK-35 Vantaata vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves voitti FC KTP:n maalein 2-1 (0-0) Veikkausliigan päätöskierroksella. Ilves siirtyi johtoon 51. minuutilla Mika Lahtisen osumalla. Lahtinen laukoi pilkulta vielä 2-0 ennen Babatunde Wusun kavennusta 84. minuutilla.

Ilves matkusti sunnuntaina Veikkausliiga-kautensa viimeiseen otteluun Kotkaan. Maalittoman avausjakson jälkeen alkoi kolista ja Ilves otti lopulta riemukkaan 2-1-vierasvoiton Mika Lahtisen maaleilla.

Kotijoukkue KTP pääsi hätyyttelemään Ilves-maalia heti 4. minuutilla. Niko Ikävalko keskitti vasemmalta ja Samuli Kaivonurmi puski muutamasta metristä, mutta Ilves-molari Mika Hilander liimasi pallon.

Sitten 20. minuutilla KTP sai pahan vaparitilanteen 17 metristä ja vapaapotkuspesialisti Ikävalko asettui pallon taakse. Laukaus kohti vasenta yläpesää oli kohtalaisen hyvä, mutta Hilander torjui pallon kulmapotkuksi. Kotkalla oli muutenkin varsin hyvä ote pelistä. Ilves sai hyvää otetta ensimmäisen 45-minuuttisen loppua kohden ja hallitsi ottelua. Tauolle asteltiin kiikarilukemissa 0-0.

KTP oli erittäin lähellä johto-osumaa heti toisen jakson alussa, kun Felipe Aspegren laukoi tulisesti, mutta pallo kolahti Ilveksen onneksi ylärimaan. Ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiinkin sitten avausmaali ja sen teki Ilves. Mika Lahtinen pamautti kauden yhdeksännen osumansa.

Lahtinen oli 67. minuutilla jälleen kärkkäänä, kun mies karvasi pallon KTP-puolustukselta, mutta laukaus painui yli maalin. Vain pari minuuttia myöhemmin Lahtinen laukoi 18 metristä ja pallo osui KTP-puolustuksen käteen. Tuloksena rankkari, jonka "Lada" itse laukoi oikeaan alapesään, 0-2 ja kauden kymmenes osuma.

KTP:n Babatunde Wusu ohjasi maalinedustalta 1-2-kavennuksen 85. minuutilla, mutta enempää maaleja ei nähty. Ilvekselle siis vierasvoitto kauden viimeisestä ottelusta ja loppusijoitus on 8.

Ilveksen monivuotinen luottopuolustaja Antti Ojanperä pelasi hienon uransa viimeisen ottelun. 265 ottelua Veikkausliigassa kaksi Suomen mestaruutta ja Suomen Cupin voitto ovat Ojanperän uran kirkkaimpia saavutuksia.

FC KTP pelaa liigapaikastaan PK-35 Vantaata vastaan kaksiosaisessa karsinnassa. Ensimmäinen osa pelataan keskiviikkona 28.10. Vantaan Myyrmäessä ja toinen osa ensi viikon lauantaina 31.10. Kotkassa.