AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

12

(0-0)

Yleisöä 824

VPS
3-4-3
vko.17 // 26.4.2024

Ennakko: AC Oulu-VPS

Ennakko: AC Oulu-VPS

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu isännöi lauantaina VPS:aa, tosin ottelu pelataan Vepsun Lemonsoft Stadionilla, koska Raatin stadion Oulussa ei vielä ole pelikelpoisessa kunnossa.

Vaasalaiset ovat sarjakärki ja AC Oulu hamuaa ensimmäistä voittoa tälle kaudelle. Tilanne on äärettömän mielenkiintoinen ja varsinkin tässä otteluparissa, joiden välille on muodustunut viime vuosina vastakkainasettelua ja otteluista ei ole väriä sekä tunnetta puuttunut.

Laivastonsiniset pelasivat viime viikonloppuna myös varakentällä, mutta tuolloin kuitenkin EIF:n varakentällä. Vantaan Myyrmäen stadionilla pelattu ottelu oli todella vaikea joukkueelle, kun vastustaja oli keskittynyt vain puolustamiseen. Kotiin tuomisina oli jälleen tasapelipiste, mutta voittoonkin oli saumat.

- EIF ottelun tulos ei tyydyttänyt meitä, ja ehdottomasti olisi pitänyt pystyä ottamaan 3 pistettä Vantaalta mukaan. Pienet asiat tulee seuraavissa otteluissa tehdä hieman paremmin, jotta saadaan tasapelit käännettyä voitoiksi, AC Oulun valmentaja Mikko Viitsalo miettii.

- Harmillista on, että emme pääse pelaamaan kotiottelua Oulussa. Tilanteelle ei kuitenkaan mahda mitään, joten ei olla käytetty siihen energiaa. Haluamme pelata Vaasassa kuin todellisen kotiyleisömme edessä Oulussa.

Poikkeuksellisesti kotona pelattava vierasottelu on Nuorelan mukaan Vepsulle hyvinkin mieleinen järjestely.

- Kaksi selkeästi erilaista jalkapalloa pelaavaa seuraa kohtaavat huomenna. Ottelun tulee ratkaisemaan se, joka saa pelistä enemmän oman näköisensä. Meidän on pystyttävä viemään Oulua pois heidän mukavuusalueelta, sekä ns. tuhoamaan heidän pallollinen pelaamisensa. Olemme luottavaisia ottelun suhteen.

- Emme tietysti valita siitä, että saamme pelata "vierasottelumme" kotonamme. Olemme onnekkaita siinä mielessä. Eihän se meidän vikamme ole, että pelaamme ottelun Vaasassa, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela toteaa hymyillen.

AC Oulu ei ole vielä voitoista päässyt nauttimaan ja lauantaina joukkue lähtee sitä hakemaan. Vain ja ainoastaan voitto tyydyttää joukkuetta sekä valmennusta. Oululaisten peliesitykset ovat olleet hyviä, mutta se viimeinen naula on jäänyt hakkaamatta loppuun asti syystä tai toisesta.

- VPS on todella hyvä Veikkausliigajoukkue, jolla on pitkä putki tappiottomia otteluita peräkkäin. Lähdemme otteluun edellisistä peleistä sisuuntuneena, tavoitteena katkaista VPS:n putki ja ottaa ensimmäinen voitto sarjassa, Viitsalo suunnittelee.

Oululaisten riveistä varmasti ovat poissa Jowin Radzinski, Aleksi Paananen ja Alexander Forsström.

VPS on viettänyt treeniviikkonsa kylmissä takatalven olosuhteissa. Nuorela toteaa joukkueen treeniviikon sujuneen hyvin haasteista huolimatta, ja kertoo myös muutaman pelaajan palaavan kokoonpanoon loukkaantumisten ja sairastelujen jälkeen.

- Viikko on sujunut ihan hyvin, vaikka meiltä se oli hieman erilainen. Iso määrä joukkueestamme pelasi Akatemiamme kotiavauksessa, jonka seurauksena olemme harjoitelleet viikon pienemmissä ryhmissä.

- Pedro Justiniano ja Mikko Pitkänen ovat palaamassa kokoonpanoon sairastelun ja loukkaantumisten jälkeen. Muita poissaoloja on kuitenkin tullut parin päivän aikana. Meillä on kuitenkin hyvä tilanne, Nuorela kertoo.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Kiistala Jarno
4.ET: Niinimäki Pietu


AC Oulu - VPS Lemonsoft Stadionilla lauantaina 27.4. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, VPS:n verkkosivut