Yleisöä 2150

4-4-2
vko.42 // 21.10.2023

Ilves komaan voittoon kauden päätteeksi (FC Lahti-Ilves 1-5)

FC Lahden kausi päättyi murheellisesti Hiihtiksellä. Ilves haki ensimmäisen pääsarjavoittonsa yli 30 vuoteen murskalukemin 5—1.

Ottelussa ei järin suurta panosta ollut ja se näkyi molempien kokoonpanossa, sillä kentällä vilisi nuoria lupauksia kummallakin puolella. FC Lahti hallitsi ensimmäisen jakson alkua hienokseltaan. Ilves kuitenkin puolusti tiiviisti, eikä päästänyt Lahtea maalipaikoille. Samuel Pasanen ampui kertaalleen Matheus Alvesin esityöstä, mutta Johannes Viitala torjui pallon pienen pomputtelun jälkeen.

Kun ottelua oli takana 20 minuuttia, osui Lahti. Anouar El Moukhantir nousi laidalta nopeudellaan ja pelasi pallon keskelle. Leon Kreković osui palloon, mutta se kimposi suoraan Viitalan ohi liigadebyyttiään pelanneelle Vilho Huovilalle. Nuori hyökkääjä pääsi tälläämään pallon tyhjään maaliin ja tuulettamaan komealla polviliu'ulla kotiyleisön edessä.

Lahden johto kesti vajaan vartin, jonka jälkeen kentällä oli vain Ilves. Santeri Haarala riisti pallon ja karkasi maalintekoon. Jakson lopussa kulmapotku jäi pyörimään Lahden rangaistusalueelle ja Oiva Jukkola ohjasi Yusif Moussan laukauksen verkkoon. Ilves osui vielä kertaalleen, kun Jorginho nousi ja keskitti ja Haarala puttasi keskeltä taukolukemiksi vieraille 3—1-johdon.

Toisen jakson alussa FC Lahden maalivahti Anton Munukka piti Lahtea vielä hetken pelissä mukana. Munukka nollasi Lauri Ala-Myllymäen ja Jorginhon. Vajaa 20 minuuttia ennen loppua Akseli Puukko rikkoi ja katseli toistamiseen keltaista korttia tullen ulosajetuksi. Seuranneen vapaapotkun upotti Djair Parfitt-Williams pienen kimmokkeen kautta.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Lahti haki lohdutusmaaliaan. Ruutu-tähtipörssin voittanut Bubacar Djaló ampui kahdesti, mutta Viitala torjui yritykset vaivoin. Ilves kuitenkin naulasi rumat lukemat vielä lopussa. Jorginho keskitti ja Ala-Myllymäki puski loppulukemiksi tamperelaisten 5—1-voiton.

Lähde: FC Lahden verkkosivut