4-3-3
vko.38 // 23.9.2023

Ilves haki isot pisteet Kotkasta (KTP-Ilves 0-3)

Kuva: Juha Tamminen

Ilves käväisi perjantaina Arto Tolsa Areenalla 2012 katsojan edessä aiheuttamassa vihreävalkoisille viidennen peräkkäisen tappion lukemin 0-3 (0-1).

Ilveksestä KTP:hen täksi kaudeksi hankittu maalivahti Rasmus Leislahti oli lahjoittaa ex-seuralleen maalin varttitunnin pelin jälkeen harkitsemattomalla vastaantulopuskuyrityksellään, mutta Ilveksen Djair Parfitt-Williamsin taidokas ohjaus tömähti vasempaan tolppaan.

Samainen Parfitt-Williams oli kuitenkin hetken päästä juonimassa Ilveksen johtomaalia, kun hänen keskityksensä tavoitti Lauri Ala-Myllymäen, jonka pusku suuntautui KTP-maalin oikeaan alanurkkaan.

fKTP haki kuumeisesti tasoitusta ennen taukoa, mutta turhaan.

Mikalla oli makoisia paikkoja tasoitukseen, mutta tolppaa lähemmäksi hän ei päässyt.

Toinen puoliaika alkoi isäntien kannalta synkästi, kun Santeri Haarala lisäsi tupsukorvien johtoa ja loppulukemat olivat taululla jo 66:nnella minuutilla, kun Partiff-Williams karkasi paitsion rajamailta pahantekoon.

KTP:n synkkä ilta kruunautui 77:nnellä minuutilla, kun Mika ampui kevyesti tuomitun rangaistuspotkun raskaasti yli.

Kun IFK Mariehamn löi kotikentällään Hakan, on jumbona olevan ahvenanmaalaisseuran ja karsijan paikalla pysyneen KTP:n välinen etäisyys enää kaksi pistettä, kun Haastajasarjaa on jäljellä kolme kierrosta.