Yleisöä 720

4-3-3
vko.37 // 16.9.2023

​IFK Mariehamn yhä tukalammassa tilanteessa (AC Oulu-IFK Mariehamn 3-2)

AC Oulu otti Haastajasarjan avauksessa niukan 3-2-voiton IFK Mariehamnista ja sysäsi vieraansa yhä vaikeampaan tilanteeseen sarjataulukon pohjalla.

IFK Mariehamn aloitti ottelun hyvin ja siirtyi johtoon 14. minuutilla Jamie Hopcuttin keskityksen läydettyä vapaana olleen Tucon, joka jatkoi pallon päällään kohti maalia, mutta Calum Ward torjui. Paluupalloon tuli kuitenkin Olawale Tehe voimalla ja murjoi johtomaalin IFK:lle.

IFK:n johtoasema ei kestänyt kuitenkaan kymmentä minuuttia pidempään. Luquinhas heitti 24. minuutilla pystysyötön Rasmus Karjalaiselle, joka pääsi suhteellisen vapaasti laukomaan hyvästä paikasta, eikä erehtynyt. Elmo Henriksson IFK-maalilla ei laukaukselle juuri mitään voinut.

Tasoituksen jälkeen AC Oulu sai hiukan enemmän otetta ja Ashley Coffey oli lähellä maalintekoa 29. minuutilla Noah Pallaksen keskityksestä, mutta pusku painui niukasti ohi tolpan. Coffey osui kuitenkin reilu viisi minuuttia myöhemmin Luquinhasin hienosta esityöstä ja laukoi voimalla vasemmallaan pallon verkon perukoille.

IFK Mariehamnilla oli paikka tasoitukseen 42. minuutilla, kun Samuel Anini jr jatkoi pallon päällään Tucolle, joka vuorostaan jatkoi päällä, mutta ei onnistunut yllättämään Wardia.

Toisella jaksolla edettiin tunnin kohdalle ennen IFK:n ensimmäistä maalipaikkaa, joka tuli Mikko Sumusalon keskityksestä. Robin Sid jatkoi pallon takatolpalle, jonne Tehe tuli vauhdilla, mutta ei aivan yltänyt palloon. Pari minuuttia myöhemmin AC Oululla oli erinomainen paikka kolmanteen osumaan kulmapotkusta, mutta Henrikssonin loistopelastus piti vieraat mukana pelissä.

Vain muutama minuutti myöhemmin peli oli tasan. Jelle Van Der Heydenin pitkä pallo löysi Sidin, joka syötti pallon rangaistusalueelle ja muutaman pompun jälkeen peliväline ajautui Hopcuttille, joka laukoi numeroiksi 2-2.

IFK Mariehamn haki vaihdoilla lisävoimaa ja voittomaalia, mutta verkko soi toisessa päässä. 79. minuutilla AC Oulun kulmapotku pomppi Coffeyn ja Magnus Breitenmoserin päiden kautta ohi Henrikssonin. Vieraat pyrkivät vielä nousemaan tasoihin, mutta todellisia paikkoja AC Oulun ei enää nähty.