3-5-2
vko.42 // 21.10.2023

VPS vei Pohjanmaan herruuden (SJK-VPS 0-2)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

VPS haki Mestaruussarjan päätöskierroksella 2-0-voiton SJK:sta OmaSp Stadionilla.

VPS voitti Pohjanmaan herruuden tällä kaudella otteluvoitoin 2–1. SJK vei kauden avauskohtaamisen, mutta vaasalaiset veivät kaksi viimeistä keskinäistä koitosta. Päätöskamppailussa ei ollut enää sarjatuloksen kannalta merkitystä, sillä vaasalaiset varmistivat kolmossijansa ja SJK nelossijansa jo ennen maajoukkuetaukoa.

VPS ei ollut kertaakaan aiemmin vienyt Pohjanmaan herruutta samaan aikaan, kun Kerho on pelannut Veikkausliigassa. Vepsu vei sarjassa kolmannen sijan kerättyään 49 sarjapistettä. SJK tarvitse nelossijaansa 42 pistettä.

VPS osoitti vahvuutensa heti ensimmäisellä puoliajalla, mutta kumpikaan joukkue ei ottanut selkeää hallintaa. Kotijoukkue sai ensimmäisen potentiaalisen paikkansa 5. minuutilla, kun Pyry Hannola lähetti kulmapotkusta pallon boksin rajalle Ville Tikkaselle. Toppari kiskaisi suoraan volleysta, mutta laukaus epäonnistui.

VPS sai ensimmäisen tonttinsa heti seuraavassa tilanteessa. Maalitykki Peter Godly Michael pääsi suorassa juoksussa lähelle SJK-maalivahti Markus Uusitaloa, mutta hänenkin ruutinsa oli märkää.

Uusitalo pääsi kunnolla torjuntatöihin 19. minuutilla, kun Roberto Savio kokeili 16:n rajalta maata nuolevalla laukauksella, mutta Uusitalo liimasi pallon. Vajaata 10 minuuttia Savio ei enää epäonnistunut. Hän lähetti tarkan ja kierteisen kudin kaukaa, ja pallo upposi takakulmaan.

SJK tuli jakson lopussa parikin kertaa lupaavan näköisesti. Matej Hradecky oli järjestämässä molempia hyökkäyksiä, mutta kummallakin kertaa viimeinen ratkaisu painui maalista ohi.

SJK:n takaa-ajo hankaloitui heti toisen jakson alussa Godly Michaelin lauottua 2-0-osuman 48. minuutilla.

Kotijoukkueen avainpelaajiin lukeutuvat Murilo ja Jaime Moreino aloittivat ottelun penkillä, mutta kaksikko toi toisella jaksolla kentälle tuoreita jalkoja. Heidänkään mukaan tulonsa ei saanut Kerhon peliä lentoon.

SJK:n takaa-ajo ei tuottanut kuin muutamia vajavaisia tilanteita, eikä joukkue saanut koko iltana ainuttakaan laukausta Teppo Marttisen vartioimaa maalia päin.