3-5-2
vko.40 // 7.10.2023

SJK:lle arvokkaat pisteet (FC Inter-SJK 1-2)

Kuva: Tara Jaakkola

Tärkeääkin tärkeämpi voitto FC Interistä lauantaina pitää SJK:n pronssimitalihaaveet elossa.

Ensimmäisen tilanteen järjesteli SJK:n Jere Streng, joka pujotteli puolustajia, pääsi vetämään, mutta Interin maalissa Eetu Huuhtanen torjui. Kova tuuli vaikutti otteluun, ja pallo liikkui välillä sen mukana. SJK kuitenkin otti pelissä pallokontrollin.

27. minuutilla SJK meni johtoon, kun Valentin Gasc käytti ensin seinäsyötön Jaime Morenon kanssa ja sai pallon kuudentoista kaarella. Gasc itse myös sijoitti pallon sisäsyrjällä tarkasti sisään.

Pari minuuttia ennen taukoa FC Inter sai ensimmäisen paikkansa, kun Bobou Diallo voitti laidassa kaksinkamppailun, ja leikkasi keskelle. Kaukaa lähtenyt veto oli kuitenkin huono, ja se meni monta metriä ohi. Sen perään Jaime Moreno yritti kaukaa nostoa, kun Inter-maalivahti oli ulkona maalistaan, mutta sekin reippaasti yli. Inter sai vielä vapaapotkun ennen taukoa, mutta Petteri Forsell veti sen ohi maalin.

SJK meni heti toisen puoliajan alkuun 2-0 johtoon. Pitkä avaus puolustuksesta ensin Jere Strengin päähän, joka pudotti pallon viereen. Sen sai Diego Rojas, ja tämä jatkoi pallon eteen Strengille, ja Streng tuplasi SJK:n johdon.

Inter sai vasta tunnin pelin jälkeen hieman otetta, mutta ei todellista vaaraa SJK:n maalille. SJK puolestaan sai sen myötä vastahyökkäyksiä.

70. minuutilla Interin Rodrigo Arciero laittoi vaarallisen keskityksen takatolpalle, missä sitä tavoitteli Matias Tamminen. Syötön pääsi katkaisemaan Ibrahim Cissé, mutta hänen epäonneksensa se myös pomppasi omaan maaliin.

Timo Stavitski pääsi koittamaan viitisen minuuttia ennen loppua vetoa taka-alakulmaan vasemmalta laidalta, ja pallo meni puolisen metriä ohi.

Kun pelattiin jo lisäaikaa, pelasi Murilo Samson Ebukan läpisyötöllä keskeltä läpi, mutta Interin maalivahti tuli hyvin vastaan ja nappasi pallon. Ottelu päättyi vähän tuon jälkeen, ja SJK otti elintärkeän voiton, joka pitää pronssimitalihaaveet elossa.