Honka joutui taipumaan VPS:lle (FC Honka-VPS 0-3)

Kuva: Juhani Järvenpää

Veikkausliigan kaksi kovavireisintä joukkuetta kohtasivat Tapiolan urheilupuistossa, kun Honka sai vieraakseen VPS:n.

Yleisölle tarjottiin hyvä keli ja maaleja kolmin kappalein, mutta Hongan epäonneksi ne kaikki teki vierailija VPS.

VPS iski ottelun avausmaalin 37. minuutilla. Antti-Ville Räisänen lähetti vapaapotkun maalille ja Prosper Ahiabu puski sen Honka-maalin alakulmaan.

Honka sai avausjaksolle vielä kirvelevän päätöksen. Teppo Marttinen avasi maalipotkusta pitkällä, Harry Sawyer jatkoi päällään pallon eteenpäin ja Peter Michael sai siirtää pallon maaliin. Vieraiden 2-0 johdossa mentiin tauolle.

Honka tuli toiselle nelivitoselle vahvasti, mutta huippupaikat jäivät vähiin. Sen sijaan toisessa päässä nähtiin 65. minuutilla kolmas maali, kun Michaelin keskitys kimposi epäonnisesti Aldayr Hernándezin kautta maaliin.

Ottelun loppuhetket eivät paljoa mainittavia asioita tarjonneet. Honka yritti hakea kavennusta, mutta vieraiden vahva puolustus piti keltamustat poissa maalipaikoilta. Näin pisteet Vaasaan 0-3 lukemin.

Hongan osalta positiivisimmaksi hetkeksi ottelusta jäi x-vuotiaan Vincent Ulundun Veikkausliigadebyytti. 63. minuutilla kentälle tullut laitahyökkääjä pääsi esittelemään muutamaan otteeseen vahvuuksiaan.