AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

23

(1-0)

Yleisöä 3513

KTP
3-4-3
vko.33 // 14.8.2023

Ennakko: SJK-KTP

Ennakko: SJK-KTP

Kuva: Mikko Mäkelä

SJK kohtaa seuraavassa Veikkausliigan ottelussaan tiistaina OmaSp Stadionilla KTP:n.

SJK on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kolme. Kahden ja kolmen pisteen päässä yläpuolella ovat ottelun enemmän pelanneet HJK ja KuPS. Tulevan ottelunsa voittamalla SJK voisikin taas palata tasapisteisiin sarjajohtaja KuPS:n kanssa. Tiistain vastustaja, Jussi Leppälahden valmentama KTP on sarjan sijalla 10, ja se koettaakin vältellä karsintaan tai putoajan paikalle joutumista.

KTP matkustaa Seinäjoella tiistaina pelattavaan SJK-otteluun vakaana aikomuksenaan palata Etelä-Pohjanmaalta Kotkaan kolme pistettä rikkaampana.

- Lähdemme hakemaan voittoa taistelevalla esityksellä, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti toteaa.

Sekä Seinäjoen Jalkapallokerho että KTP kaipaavat kipeästi sarjapisteitä, sillä kotijoukkueella on takana kaksi peräkkäistä tappiota ja raitapaidoilla kolme.

Suomen mestaruudesta tosissaan tappeleva SJK kärsi pari viikkoa sitten katkeran 1-2-kotitappion kärkipelissä HJK:ta vastaan johdettuaan ottelua vielä tauolla 1-0. Sen jälkeen se taipui vierasottelussaan viime hetken maalilla rakkaalle viholliselleen Vaasan Palloseuralle, joka otti hämmästyttävästi jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa.

- Hyvä vastus sieltä on tulossa. Heillä on nyt vaikea jakso, mutta laatua joukkueessa on, Leppälahti tietää.

Kahdessa aiemmassa ottelussaan tappiot kärsinyt SJK on pelannut hyvin, mutta pienet asiat ovat ratkaisseet ottelut vastustajan hyväksi. Ensin Kerho taipui kotonaan aluksi johtamassaan ottelussa hyvästä loppukiristä huolimatta HJK:lle lukemin 1–2, ja sen jälkeen tiukka paikalliskamppailu Vaasassa kääntyi lopulta VPS:n 3–2-voittoon.

–Meillä on takanamme muutama hyvä treenipäivä aiemman pettymykseen päättyneen ottelun jälkeen. Nyt on loistava tilaisuus näyttää vastareaktio tuolle pelille. Se on meidän päätavoitteemme. Huolimatta pelin lopputuloksesta aiomme tehdä vastaiskun ja näyttää kentällä luonnetta ja hallitsevuutta.

- Odotan peliä innolla ja toivon että pelissä on yhtä hieno tunnelma kuin aiemmassa kotipelissämme HJK:ta vastaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Valmennus- ja pelitaktisia kuvioitaan viikolla hieman hionut KTP ei pääse tärkeään vieraspeliinsä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

- Pecile (Damiano) ja Laaksonen (Johannes) ovat loukkaantuneina poissa. Lindfors (Matias) ja Talo (Niklas) ovat kysymysmerkkejä. Ylitolvalla (Miska) ja Sandbergillä (Gabriel) on pelikielto, Leppälahti luettelee.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Koskinen Samu
AET 2 Lemettinen Jouni
4.ET Kuloaro Robin

SJK - KTP OmaSp Stadionilla tiistaina 15.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KTP:n verkkosivut