AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 2880

KTP
3-5-2
vko.30 // 29.7.2023

Ennakko: KuPS-KTP

Ennakko: KuPS-KTP

Kuva: Mikko Mäkelä

Kuopion Palloseuran kiireet pelikentillä jatkuvat sunnuntaina, kun keltamustat isännöivät KTP:ta Kuopion Väre Areenalla.

Kuopion Palloseura elää vuoden kiireisintä ajanjaksoaan. Joukkueella on alla torstainen Konferenssiliigan 2. karsintakierroksen 1. osaottelu, josta pelaajat saapuivat takaisin suomeen perjantai iltana.

Yhdeksäntenä oleva KTP ja kakkosena majaileva KuPS päätyivät liigan alkuvaiheissa Arto Tolsa -areenalla maalittomaan tasapeliin. Tuolloin KuPS:n joukkuetta valmensi Pasi Tuutti, mutta Jani Honkavaaran tultua kuopiolaisten piiskuriksi, lähti savolaisjoukkue heti nousuun.

- "Honsu" on erittäin hyvä valmentaja, ja nyt on KuPSilla selkeä pelisysteemi. Kyllähän meidän pitää ihan parhaimmillamme olla, mutta uskon, että meillä on täydet yllätysmahdollisuudet.

- Takana on täysi harjoitusviikko ja treeneissä on ollut hyvä intensiteetti. Olemme harjoitelleet laitamurtautumisia, että pääsisimme useammin boxiin, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti kommentoi.

KTP:n osakkeita Kuopion Palloseuran vieraana nostavat myös mukavat uutiset sairaslistalta.

- Mika, Damiano Pecile ja Valtteri Vesiaho ovat kaikki olleet harjoituksissa tällä viikolla mukana, joten periaatteessa loukkaantumislista on tyhjentynyt, KTP:n kanssa hiljattain yhden vuoden jatkosta sopinut päävalmentaja Jussi Leppälahti toteaa.

Pelkkää auringonpaistetta ei kuluva viikko kuitenkaan KTP:lle tarjonnut.

- Johannes Laaksonen loukkasi harjoituksissa nilkkansa ja Matias Lindforsinkin pelikunto on epävarmaa, Leppälahti paljastaa.

Sivussa kokoonpanosta on myös KTP:n liigakauden paras maalintekijä, sillä viisi osumaa sarjanousijoille ampunut Willis Furtado sai Oulussa varoitustilinsä täyteen ja on nyt pelikiellossa.

KuPS puolestaan pääsee otteluun vahvemmalla miehistöllä kuin torstaina Derryssa, kun viisumivaikeuksien takia silloin sivussa olleet pelaajat ovat nyt käytettävissä ja myös ilman ottelurasitusta.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Jantunen Olli
AET 2 Koskinen Samu
4.ET Haapakoski Miikka

KuPS - KTP Väre Areenalla sunnuntaina 30.7. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, KTP:n verkkosivut