AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

30

(1-0)

Yleisöä 2413

AC Oulu
5-3-2
vko.28 // 14.7.2023

Ennakko: VPS-AC Oulu

Ennakko: VPS-AC Oulu

Kuva: Iitu Lehtonen - @iituxiini

VPS pyrkii jatkamaan voitoista heinäkuutaan, kun joukkueen vieraaksi saapuu jo tutuksi vastustajaksi muodostunut AC Oulu.

Kuluvan kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet jo kolme kertaa. Helmikuussa pisteet jaettiin 1-1-tasatuloksella Liigacupissa. Toukokuussa AC Oulu otti 2-1-kotivoiton Raatissa Veikkausliigassa ja kesäkuussa oululaiset pudottivat vaasalaiset ulos Suomen Cupista rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi.

Vepsun alkukausi oli haastava. Koneen käynnistyttyä se on hinannut itsensä sarjataulukossa sijalle 9. Sillä on kasassa 15 pistettä yhtä monesta ottelusta. VPS etenee kohti lauantain ottelua kolmen ottelun voittoputkessa, ja joukkue on jättänyt toistaiseksi sarjan jumbopaikan taakseen.

AC Oulun kausi on ollut tasaisen hyvä. Laivastonsiniset ovat tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, mutta pistekeskiarvolla mitattuna kolmas. Lauantain ottelussa on jaossa siis jälleen kerran äärettömän tärkeitä pisteitä. VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela tiedostaa Oulun olevan vahvoilla sarjassa, mutta näkee myös Vepsun olevan oululaisille vaikeimpia vastustajia.

- Oulu on myös kovassa liidossa, ja joukkue on voittanut viimeiset kolme otteluaan niin kuin mekin. Oulu on kerännyt tasaisesti pisteitä pitkin kautta, ja on hivuttautunut kärjen tuntumaan. Joukkue on laadukas nimenomaan pallollisessa pelaamisessa, ja kokoonpanossa on paljon yksilötaitoa. Heidän pelaamisensa perustuu pelin kontrolloimiseen pallon kanssa.

- Tällä kaudella olemme jo pelanneet pelejä Oulua vastaan, ja aina ottelut ovat olleet todella tasaisia. Olemme kaksi täysin erilaista joukkuetta, mutta aina kohtaamiset ovat olleet mielenkiintoisia ja tunteita on ollut kentällä sekä sen ulkopuolella. Kiva matsi siitä on tulossa, Nuorela summaa.

Vastaavanlaiset ovat tuntemukset ja ennakko-odotukset myös Laivastonsinisten leirissä.

- Kuten me, VPS on nyt hyvässä voittoputkessa. Heidän pelinsä on edennyt paljon ja he ovat nyt paljon vankka joukkue hallussaan mutta myös poissa. Pienet muutokset kokoonpanossa ja joidenkin pelaajien vakiinnuttaminen uusiin rooleihin vaikuttivat myös tähän parannukseen, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte sanoo.

- Tärkein tekijä meille on kuitenkin se, että pystymme ilmaisemaan kollektiivisen dynamiikkamme kentällä jälleen. Jos teemme niin, olemme lähempänä oman voittosarjamme jatkamista. Erittäin dynaaminen progressiivisessa hallussamme, erittäin vahva vastapainossa ja riittävän pystysuora aina kun mahdollista ovat 3 keskeistä näkökohtaa, joihin meidän on keskityttävä.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Juusola Mikko

VPS - AC Oulu Lemonsoft Stadionilla lauantaina 15.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut