AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-5-2

00

(0-0)

Yleisöä 2315

Ilves
4-3-3
vko.27 // 7.7.2023

Ennakko: KTP-Ilves

Ennakko: KTP-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

KTP saa lauantain vieraakseen Arto Tolsa Areenalle samoista sijoituksista kamppailevan Ilveksen.

Kuten kaikkia Veikkausliigapelejä, niin lauantainkin kamppailua voi ennakoida tasaiseksi ja molemmille haastavaksi tehtäväksi. Ei olisi yllätys, jos ottelu ratkeaa yhden maalin erolla, sillä joukkueiden välisissä viimeisessä kymmenessä kohtaamisessa on kahdeksan kertaa nähty alle 3 maalin peli.

Ilveksen kahdeksassa edellisessä ottelussa on seitsemän kertaa nähty maali molempien joukkueiden toimesta ja Ilves on tehnyt ottelun ensimmäisen maalin kuudessa seitsemästä edellisestä ottelustaan. Tiukkaa ja taistelupainotteista ottelua odottaa myös päävalmentaja Toni Kallio, joka kertoi ottelun alla joukkueen mielialasta ja kiireisen ottelutahdin asettamista haasteista:

- Voidaan Cupin välieräpaikan tuomalla hyvällä itseluottamuksella ja fiiliksellä jatkaa, ja nyt on tietysti kaiken a ja o, että palaudutaan siitä rasituksesta. Haasteena oli (VJS-pelissä) siirtyä nurmelta tekonurmelle ja niin kuorma tuntuu kropassa vielä normaalia isommalta. Onneksi pystyttiin toisella jaksolla tekemään muutamia vaihtoja ja säästämään tiettyjä pelaajia. Nämä kaksi päivää käytetään siihen, että saadaan energiatasot korkealle ja ollaan hyvässä vireessä lauantaina.

Kallio painottaa, että Arto Tolsa Areenalla vierailu ei ole koskaan helppoa.

- Kotka on varmasti yksi vaikeimpia paikkoja pelata, kun kotiyleisö on joukkueen takana ja joukkue on hyvin organisoitu, vaikeasti voitettava. He ovat osoittaneet kauden aikana, että kuuluvat Veikkausliigan tasolle (pelillisesti). Hyökkäyksessä heillä löytyy kokoa. Loukkaantumishuolia sielläkin jonkin verran on ja Jack De Vriesin lainasopimuksen päättyminen ainakin ottaa yhden pelaajan pois heidän kokoonpanosta.

- Erittäin vaikea peli tulossa, onneksi molemmilla sama tilanne (Cupin peli pelattuna keskiviikkona) ja toivottavasti se ei näy pelin tasossa millään lailla. Odotan tasaista taistelupeliä ja peli ratkaistaan maalien edessä. Tarkasti pitää pelata oman maalin edessä ja pyritään olemaan mahdollisimman paljon heidän kenttäpäädyssään, kommentoi Kallio.

Ilvekseltä ovat sivussa todennäköisesti ainakin Lauri Ala-myllymäki ja keskiviikon cupin ottelussa loukkaantunut Doni Arifi.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Veini Turo


KTP -Ilves Arto Tolsa Areenalla lauantaina 8.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut