4-3-3
vko.26 // 27.6.2023

Inter jatkoi nousujohteisia otteitaan (FC Inter-Ilves 2-1)

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter jatkoi mainioita kotiotteitaan Veikkausliigassa, kun joukkue kaatoi tiistaina Veritas Stadionilla 3012 katsojan edessä Tampereen Ilveksen maalein 2-1.

Voitto oli turkulaisille kotona jo neljäs peräkkäinen ja kaiken kaikkiaan sinimusta ryhmä painelee sarjassa kuuden ottelun tappiottomassa putkessa.

Tiistain kierroksen voittoresepti oli Interillä yksinkertainen: tehdään aikainen johtomaali ja puolustetaan hyvin. Ottelun maalihanat avasi Iiro Järvinen, joka iski Inter-uransa ensimmäisen liigaosuman 5. minuutilla. Inter yllätti prässillään pelinavausvaiheessa olleen Ilveksen housut kintuissa ja toimitti parilla nopealla syötöllä pallon Järviselle boksiin. Hän ampui matalan kudin maaliin, jossa oli vain pari puolustajaa esteenä. Tuuletuksesta päätellen osuma oli työteliäälle keskikenttäpelaajalle sangen maukas.

Inter sai annettua oikealta laidalta muutaman hyvän toimituksen maalille vielä ensimmäisellä jaksolla, mutta lisäosumia ei nähty. Darren Smith oli kertaalleen lähellä puskettuaan Selectin maalin katolle. Ilveksellä oli yksi potentiaalinen tontti, mutta laukaus painui maitse metrin ohi takakulman.

Toisella jaksolla Ilves pysyi edelleen hyvin aisoissa ja kotijoukkue oli se joka pääsi paremmille paikoille. Smith oli hilkulla päästä kahdesti huippupaikkaan, mutta Otso Virtanen oli maalillaan hereillä vastaantuloillaan. Reilun tunnin jälkeen alkoi melko tuttuun tapaan päävalmentaja Jarkko Wissin johtama Operaatio Pelaajavaihdot.

Petteri Forsell toi penkiltä aimo annoksen juonikkuutta heti isäntien hyökkäyspeliin ja alusti pari maalipaikkaa. Kolmannesta verkko heilui, kun kymppipaidan hyvin piilotettu pikku nosto boksiin vapautti Tommi Jyryn avopaikkaan. Kapteeni kiitti syötöstä ja iski liruna sisään kauden kolmannen liigamaalinsa. Pelikello näytti tässä kohtaa 83 minuuttia.

Ilveksen hakiessa kavennusta riskillä, Inter sai pari maukasta ylivoimahyökkäystä, mutta peli jäi näistä lopullisesti naulaamatta. Ilves sai kavennusosumansa lisäajan viimeisellä minuutilla, kun Adam Larsson vapautettiin chipillä nokikkain Eetu Huuhtasen kanssa. Kärkimies ei paikastaan erehtynyt, mutta tasoitusmaaliin ei Tupsukorville jäänyt enää aikaa.

Inter otti näin kauden viidennen voittonsa liigassa. Wissin alaisuudessa kymmenen ensimmäisen pelin pistesaldo on tämän tuloksen myötä 17 pistettä.