AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1571

SJK
3-5-2
vko.23 // 10.6.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn ja SJK saavat runkosarjan ensimmäisen puolikkaan osaltaan päätökseen sunnuntaina kohdatessaan Jalkapallopäivän ottelussa Maarianhaminassa.

Joukkueet majailevat sarjataulukon vastakkaisissa päissä, SJK toisena ja IFK Mariehamn viimeistä edellisenä. SJK on selvittänyt koko alkukauden tappioitta ja IFK Mariehamnilla on puolestaan toistaiseksi tilillään vain yksi voitto.

Lähtökohdat kallistavat vaakaa SJK:n suuntaan, mutta Grönvittin keskikenttämies Robin Sid pyrkii kääntämään asetelmat toisin päin.

- Tarvitsemme pisteitä samalla kun kohtaamme yhden sarjan parhaista joukkueista. Ihmiset eivät varmaan anna meille mitään mahdollisuuksia, mutta juuri tällaisissa paikoissa IFK tapaa nostaa tasoaan, Sid muistuttaa Ålandstidningenissä.

- Olen vakuuttunut siitä, että otamme kolme pistettä sunnuntaina. Se tulee kuitenkin vaatimaan kovaa työtä ja täydellisen panoksen.

Viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi vienyt SJK on ihastuttanut etenkin puolustuspelillään, joka on ollut vahvaa kentän jokaisella alueella. Hyökkäyksessä esimerkillistä puolustuspelaamista on esittänyt etenkin Jaime Moreno ja keskikentällä Valentin Gasc. Puolustuksen kivijalkana on ollut topparikolmikko Ville Tikkanen, Terry Yegbe ja Matej Hradecky, joista ensimmäisenä mainittu on pelannut vahvasti myös keskikentän pohjalla hyökkäyksen rakenteluvaiheessa. SJK:lle on tehty tällä kaudella vain kolme maalia, joka on sarjan pienin lukema..

Hyökkäyspäässä Kerhon ykköstykkinä on ollut Moreno, jolla on kasassa viisi täysosumaa. Sillä irtoaa sarjan maalipörssin jaettu nelossija. Myös Morenon hyökkääjäpari Jere Streng on pelannut väkevän alkukauden ja latonut kolme kihausta.

SJK pelasi Pohjanmaan derbyn kotonaan torstaina, joten valmistautumisaika sunnuntain otteluun on ollut suhteellisen lyhyt - tosin kotijoukkuekin pelasi keskiviikkona Espoossa FC Hongan vieraana.

– Eipä tässä ole montaa tuntia kulunut siitä kun pelasimme, mutta fiilis on hyvä. Emme olleet parhaimmillamme, mutta tuollaiset ottelut on tärkeää voittaa, summasi päävalmentaja Joaquín Gómez perjantaina.

– Olemme täysin keskittyneitä ja aiomme keskittyä siihen että saamme kaiken energiamme takaisin sunnuntain peliä varten. Tämä on viimeinen rutistus viimeistelläksemme Veikkausliigan ensimmäiset 11 peliä. Meillä on hieno mahdollisuus suorittaa ensimmäinen puolikas voittamattomana joukkueena, sanoo Gómez.

IFK Mariehamnilta ovat sivussa pitkäaikaispotilaiden Patrik Raitasen ja Olawale Tehen lisäksi pelikieltoa kärsivät Mikko Sumusalo, Dé ja Usman Suleman.

Sunnuntain otteluun on vapaa pääsy IFK Mariehamnin yhteistyökumppani Ömsenin tarjotessa kamppailun kaikille katsojille.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Mainz Jonathan

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko sunnuntain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

IFK Mariehamn - SJK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 11.6. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, Ålandstidningen, SJK:n verkkosivut