FC Haka
5-2-3
vko.23 // 11.6.2023

FC Lahti löysi voiton sävelet (FC Lahti-FC Haka 1-0)

Historian ensimmäinen kansallinen Jalkapallopäivä antoi lahtelaisille aihetta kunnon juhlaan, kun päivä huipentui Lahden stadionilla FC Lahden komeaan voittoon. FC Haka kaatui Altin Zeqirin maalilla lukemin 1-0.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet loivat puolittaisen maalipaikan ensimmäisellä kymmenminuuttisella. FC Lahden Onni Hänninen pääsi ampumaan, mutta vierailija FC Hakan maalivahti Aatu Hakala liimasi vedon ongelmitta. Toisessa päässä Anton Munukka ei joutunut edes torjuntatöihin, kun Logan Rogersonin pusku meni ohi maalin.

Jakson puolivälissä Hakalla oli lyhyt painostusjakso, jonka aikana vierailija kykeni luomaan loistavan maalipaikan. Henri Malundama pelasi loistavasti takaviistoon Oliver Whytelle. Munukka oli kuitenkin sijoittunut maalillaan hyvin ja liimasi kohti tulleen pallon helposti.

Viimeinen vartti oli puolestaan FC Lahden. Loorents Hertsi kokeili kaukaa, mutta Hakala torjui. Aivan jakson lopussa Hänninen pelasi ovelasti Altin Zeqirin vetopaikkaan, mutta laitataiturin veto blokattiin. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tasatuloksessa Lahden hienoisesta hallinnasta huolimatta.

Toisen jakson alkuun Haka sai loistopaikan. Juan Lescano karkasi suoraan purkupallosta. Munukka luki jälleen tilanteen hyvin ja tuli oikea-aikaisesti vastaan pakottaen koskilaishyökkääjän ampumaan kaukaa. Lescanon veto karkasi kauas yli maalin.

Lahti iski vihdoin tunnin pelin jälkeen. Hertsi ja hyvän ottelun pelannut Daniel Koskipalo pelasivat laidalla hyvin yhteen ja Koskipalo sai jalkansa laidalla vapaaksi. Hän syötti keskitti pallon aivan vapaana taka-alueella olleelle Zeqirille, joka harhautti muutaman vastustajan. Lopulta tarkka sijoitus alakulmaan räjäytti runsaslukuisen lahtelaisyleisön ja Lahti siirtyi johtoon.

Lahdella oli paikat naulata peli viimeisen vartin aikana. Julius Tauriainen laittoi Zeqirin täyteen vauhtiin. Zeqiri oli jo ampumassa, mutta Haka-puolustus kerkesi viime hetkellä väliin ja pelasi pallon päätyrajasta yli. Kulmapotkusta Koskipalo kokeili syöksypuskua, mutta Hakala torjui yrityksen vaivoin. Toisessa päässä Haka sai lopussa luotua painetta, mutta Lahdella ei ollut suurta hätää ja näin ollen Lahti katkaisi pitkän voitottoman putken komealla kotivoitollaan.