4-3-3
vko.22 // 3.6.2023

Inter jatkoi nousuvirettään (FC Inter-FC Honka 2-0)

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter jatkoi Veikkausliigassa vahvoja kotiotteitaan, kun se päihitti FC Hongan lauantaina Veritas Stadionilla maalein 2-0. Nollapeli ja voitto olivat turkulaisille toiset putkeen.

Lauantain ottelu tarjosi viihdettä heti ensiminuuteista lähtien. Oli lähellä ettei Matias Ojala tai Darren Smith vienyt Sinimustia välittömästi johtoon, mutta Honka-puolustus kesti alkumylläkän juuri ja juuri. Espoolaisryhmä heräili peliin pikkuhiljaa ja sai pari laadukasta paikkaa luotua vartin tienoilla. Eetu Huuhtanen näytti kuitenkin Interin maalilla, että tänään on hänen päivänsä.

Jarkko Wiss ei lähtenyt vaihtamaan viime liigaottelusta voittavaa miehistöä Honka-otteluun, mikä näkyikin hyvänä kemiana läpi avausjakson. Matias Ojala kiitti vastuusta maalin muodossa pelin 22. minuutilla, kun hän pelasi boksissa pallon kahdella tatsilla maalin alakulmaan espoolaisten huonon purun tipahdettua jalkaan. Esityön maaliin tekivät hyvin kombinaatiolla laidasta yhteistyössä murtautuneet Rodrigo Arciero ja Petteri Forsell.

Jälkimmäisenä mainittu kapellimestari oli jalka kuumana lauantaina myös vapareissa. Hän toimitti juuri ennen jakson loppua ilkeän pomppukudin kohti Honka-maalia. Tästä syntyi irtopallo, johon Smith ehti kärppänä ensimmäisenä ja tuikkasi maalin, mutta tilanne vihellettiin unholaan paitsion vuoksi. Tauolle mentiin 1-0 -johtoasemassa, vaikka myös Honka rakenteli viimeisillä minuuteilla pari huipputonttia, mutta Roman Eremenkon ylärimakutia lähemmäksi valkopaidat eivät päässeet.

Ottelun viimeiseksi jäänyt 2-0 osuma näki päivänvalon 53. minuutilla Interin sähäkän pelin jälkeen. Forsell leikkasi keskustaan muutamalla yhden kosketuksen syötöllä ja ampui vasurillaan tulisesti. Tämän Roope Paunio torju vielä komeasti heittäytyen, mutta pallonhallinta jäi Sinimustille. Forsell sai Selectin pian takaisin, eikä epäröinyt keskityksen kanssa, kun näki kolmen joukkuekaverin suuntaavan kohti takatolppaa. Pallo tippui suoraan kapteeni Tommi Jyryn jalkaan, joka ohjasi sen muutamasta metristä maalin kattoon.

Tunnin pelin jälkeen kotijoukkue otti selvästi jalkaa kaasulta ja oli aika varmistella voittoa hurlumhein sijaan. Mitään suurta paniikkia vierasjoukkue ei saanut enää luotua Interin päähän, joten Huuhtaselle plakkariin jälleen komea nollapeli. Nollapelin ja voiton lisäksi hän sai painaa ottelun jälkeen vielä ylioppilaslakin päähänsä, joten varmasti ikimuistoinen päivä nuorukaiselle, kuten monelle muullekin. Inter nousi sarjataulukossa sijalle kahdeksan. Sarjataulukossa eloa ja tulkitsemista kuitenkin riittää, sillä Inter on pelannut muita joukkueita vähemmän 2-4 ottelua.