AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-4-3

21

(1-0)

Yleisöä 1467

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.18 // 4.5.2023

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Ennakko: VPS-IFK Mariehamn

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS lähtee perjantaina hakemaan kauan odotettua maalihanojen avaamista, kun IFK Mariehamn saapuu vieraaksi.

Viimeisimmän pelinsä VPS pelasi lauantaina 29.4. espoolaista FC Honkaa vastaan ottelussa, joka oli vaasalaisilta vahvaa suorittamista. Joukkue sai viimein luotua myös runsaasti vaarallisia maalipaikkoja molemmilla puoliajoilla. Lopullista ratkaisua kummankaan joukkueen puolesta ei kuitenkaan lopulta nähty pelin päättyessä 0–0 tasalukemiin. Tasapeli erittäin aktiivista ja vaarallista Honkaa vastaan oli kuitenkin joukkueelta hyvä suoritus.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela oli joukkueensa kanssa erittäin tyytyväinen suoritukseen Honkaa vastaan.

- Otamme paljon hyvää Honka-pelistä myös seuraavaan matsiimme. Pelasimme puolustuspäässä hyvin paineesta huolimatta, ja pystyimme pitämään Hongan vaarallisimmilta maalipaikoilta pois. Saimme myös tilanteenvaihdoista paljon vastahyökkäyksiä, joista kykenimme luomaan paljon hyviä maalipaikkoja. Huonoa on tietysti se, ettemme kyenneet tekemään paikoista maaleja. Siinä meidän pitää parantaa, Nuorela tuumaa.

- Nollapeli on aina tärkeä, ja siihen haluamme panostaa. Saimme ottelussa paljon maalipaikkoja ja hallitsimme palloa pitkiä aikoja. Parannettavaa meillä on tietysti maalien teossa. Jos otamme hyvin tekemämme asiat Honka-pelistä, ja tuomme ne IFK Mariehamn-peliin, saamme varmasti aikaan tulosta, joukkueen luottotoppari Juhani Pikkarainen kertoo.

VPS on kärsinyt todella ikävistä kokoonpanopuutoksista alkukaudesta lähtien. Poissaolot ovat syntyneet ikävien sairastelukierteiden ja loukkaantumisten merkeissä. Kalle Multanen ja Riku Jääskä siirtyivät vastikään pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle Joonas Vahteran seuraksi, joka on joukkueen hyökkäyslinjalle ikävä kolaus. VPS kuitenkin osoitti hyökkäyspelinkin toimivan varsin hyvin Honka-pelin avauskokoonpanon voimin.

IFK Mariehamn on myös kohdannut vaikeuksia alkukaudella. Joukkue on kerännyt neljältä kierrokselta vain yhden pisteen avauskierroksen tasapelistä Ilvestä vastaan. Avausottelun jälkeen maarianhaminalaiset kärsivät kolme tappiota peräkkäin, kun joukkue hävisi FC Lahdelle kotonaan, KTP:lle vieraissa, ja viime kierroksella KuPSille Maarianhaminassa. IFK Mariehamnin kokoonpano on kuitenkin laadukas, vauhdikas ja täynnä syvyyttä, jota ei kannata aliarvioida.

- Mariehamnilla on myös ollut haastava alkukausi tulosten suhteen, mutta joukkue on vaarallinen, jolla on paljon nopeutta ja vahvuutta varsinkin kärjessä. Joukkue on myös fyysinen, joten kamppailusta tulee kova. Olemme aina kuitenkin olleet siihen olleet valmiita, toppari Pikkarainen ennakoi.

IFK Mariehamnin fysiikkavalmentaja Philip Garvö myöntää, että tappiot ovat näkyneet joukkueessa.

- Raskaita tuloksia on ollut. Pelaajat ovat olleet hyvin pettyneitä, mutta nyt lähdemme Vaasaan parantamaan.

- Tärkeää on nyt keskittyä omaan tekemiseen. Me olemme hyvä jalkapallojoukkue ja osaamista on joka osa-alueelle. Emme katso niin paljon sarjataulukkoa, koska ollaan vasta kauden alussa, Garvö muistuttaa.

IFK Mariehamnilla on myös hiukan miettimistä kokoonpanon kanssa. Patrik Raitanen ja Olawale Tehe ovat edelleen sivussa ja muitakin poissaolijoita tuli edellisottelun myötä niin Riku Sjöroosin, Samuel Anini jr:n kuin Robin Sidinkin jouduttua jättämään kentän kesken ottelun.

- Riku on ok ja pystyy pelaamaan, Anini ja Sid eivät ole mukana. Aninilla on pieni repeämä ja Sidin osalta emme ihan tarkkaan vielä tiedä, mutta hän putosi pahasti selälleen [KuPS-ottelussa], Garvö selvittää.

Positiiviselle puolelle Grönvitt voi kirjata Jean-Christophe Coubronnen paluun kokoonpanoon pelikiellon jälkeen.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Hajizadeh Amir


VPS - IFK Mariehamn Lemonsoft Stadionilla perjantaina 5.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, IFK TV