AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
5-2-3

42

(1-2)

Yleisöä 2296

KTP
3-4-3
vko.18 // 4.5.2023

Ennakko: FC Haka-KTP

Ennakko: FC Haka-KTP

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka saa perjantain iltaottelussa vastaansa sarjanousija KTP:n.

Kotkalaiset tekivät paluun Veikkausliigaan yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen ja ovat ainakin alkukauden perusteella varteenotettava joukkue Suomen pääsarjatasolle, sillä ovat tällä hetkellä kahdeksantena, pari sijaa Hakaa ylempänä yhdellä voitollaan ja yhdellä tasapelillä.

– Ihan hyvä joukkue on vastassa. Ovat kaikissa peleissä pystyneet haastamaan kaikki vastustajat.

– Joukkueesta löytyy tietyt vahvuudet. Varustettu parilla hyvällä yläkerran pelaajalla, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio näkee viitaten muun muassa loistavan laukauksen omaavaan yhdysvaltalaiseen Jack de Vriesiin.

Erityisesti yhdelle KTP:n pelaajalle vierailu Valkeakoskelle on erityinen.

- Olen syntynyt "Koskissa" ja asuin siellä ensimmäiset neljä vuotta, vajaat vuosi sitten tyttären isäksi tullut Joni Mäkelä sanoo.

Viime kaudella kahdeksan maalia Ykkösessä tehnyt ja yhdeksän maalisyöttöä antanut, wing-backina parhaiten viihtyvä Mäkelä raatoi KTP:n edellisessä 0-1-tappiopelissä Tampereella koko ottelun.

- Meidän pelimme ei oikein lähtenyt käyntiin, niin kuin halusimme. Vähän hakemista oli eka jakso. Päästimme helpon maalin ja jouduimme takaa-ajoasemaan.

- Onneksi paransimme toisella puoliskolla, ja pelasimme mielestäni hyvän tokan jakson lukuun ottamatta sitä, että emme olleet tarpeeksi kliinisiä boksissa.

KTP on aloittanut kautensa kaavalla tappio, tasapeli, voitto ja tappio. Etenkin maalinteko on ollut tähän asti hiukan tahmeaa.

- No, kauden alku ei varmastikaan ole ollut sellainen, mitä halusimme, mutta mielestäni pisteitä tärkeämpää on kuitenkin se meidän prosessimme ja tapamme pelata.

Siinä missä Hakalla on neljässä ottelussaan soinut omissa jo seitsemän kertaa, on joukkue onnistunut maalinteossa jo neljästi. Tämä siitäkin huolimatta, että selkeää ykköshyökkääjää ei tällä hetkellä löydy. Maalintekijän viittaa aseteltiin Juan Lescanon harteille, mutta miehen alkukausi on mennyt piloille loukkaantumisesta johtuen. Hakan onneksi Lescano on nyt kuntoutunut ja pitäisi olla pelikunnossa perjantaina.

Päävalmentaja Tainiokin on joukkueensa esityksiin kohtalaisen tyytyväinen, mutta toki janoaa tulosta jatkossa. Voittotili kun on vielä avaamatta.

– Ollaan pelattu ihan hyvin, mutta ei tarpeeksi hyvin, että oltaisi saatu kolme pistettä.

– Avausvoittoa haetaan perjantaina, se on selvä asia!

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Nieminen Juho


FC Haka - KTP Tehtaan kentällä perjantaina 5.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, KTP:n verkkosivut