AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-4-3

00

(0-0)

Yleisöä 2118

KuPS
3-5-2
vko.15 // 13.4.2023

Ennakko: KTP-KuPS

Ennakko: KTP-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

"Savolaisten Amerikaksi" takavuosina kutsuttuun Kotkaan saapuu perjantaina 14.4. jalkapallojoukkue suoraan savolaisuuden ytimestä eli Kuopiosta.

KTP kohtaa tuolloin Arto Tolsa -areenalla viime kaudella Veikkausliigassa hopealle sijoittuneen ja Suomen cupin voiton ottaneen Kuopion Palloseuran, joka juhlii tällä kaudella 100-vuotista taivaltaan.

Molemmat joukkueet avasivat liigakautensa tappiolla. KTP taipui kotonaan AC Oululle 0-2 ja KuPS Kuopiossa Interille 1-2.

- Hyvää oli se, että loimme maalipaikkoja riittävästi tehdäksemme parikin maalia. Puolustimme myös monilta osin ihan kohtalaisesti. Ongelmia oli puolustaa Oulun vastaiskuja, ja teimme itsellemme pelin vaikeaksi päästämällä helpon maalin ensimmäisellä jaksolla, KTP.n päävalmentaja Jussi Leppälahti ruoti avauskamppailua.

KuPS on toipunut avauskierroksen pettymyksestä ja katseet on siirretty kohti huomista ottelua. Joukkue on pystynyt valmistautumaan otteluun suunnitellulla tavalla ja odotukset peliin ovat selvät.

- Ollaan harjoiteltu puolustuksen ja hyökkäämisen tasapainoa. Eri rooleja puolustuksen eri vaiheessa, tietysti myös murtautumista matalaa blokkia vastaan ja avaamista korkeaa prässiä vastaan. Näitä harjoituspäiviä olemme tarvinneet ja nyt on sitten valmistauduttu KTP:ta vastaan, kertoo KuPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti.

Leppälahden mukaan kaikki on valmista KuPS:n haastamiseen.

- Joukkueessa on hyvä ja odottavainen fiilis KuPS-ottelun alla. Olemme harjoitelleet normaalilla rytmillä, pääsiäissunnuntai oli vapaa. Olemme keskittyneet menetysten jälkeisiin hetkiin.

- Meille on hieno haaste päästä mittaamaan, missä Suomen huippu menee. Laitetaan kaikki likoon ja haetaan voittoa, Leppälahti linjaa.

KuPS:ssa tiedetään hyvin KTP:n olevan haastava vastus,

- KTP on näyttänyt jo talvella, että he pystyvät pelaamaan monenlaista peliä. Uudet vahvistukset, jotka ovat tulleet yhteistyöseurasta, ovat erittäin hyviä. KTP on vaarallinen joukkue, Tuutti sanoo.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Vihreävuori Riku
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Hajizadeh Amir


KTP - KuPS perjantaina 14.4. kello 18.00 Arto Tolsa Areenalla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n verkkosivut, KuPS.n verkkosivut