AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

61

(3-1)

Yleisöä 1134

HIFK
4-4-2
vko.41 // 15.10.2022

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

Kauden viimeinen ottelu on edessä huomenna, kun HIFK matkustaa Lahteen mittaamaan karsintoihin valmistautuvan FC Lahden vireen ennen karsintaottelua, jonka se pelaa joko FF Jaroa tai TPS:ää vastaan.

Sarjasijoituksista ottelussa ei pelata, mutta kummallakin on intressinsä päättää Veikkausliigan kautensa voitokkaasti ja positiivisella mielellä.

Kummallakin on käynnissä tuloksellisesti todella synkkä loppukausi. Viimeiset kahdeksan ottelua joukkueet ovat pelanneet identtisesti. Tilastoihin on saatu kasaan yksi tasapelipiste ja seitsemän tappiota. Voikin siis sanoa, että huomenna Lahdessa kohtaavat kaksi tämän kauden selkeintä alisuorittajaa ja kuntopuntarin pohjalla makaavaa joukkuetta. Kummallakin on kuitenkin kunnian palauttamisen lisäksi myös muita tavoitteita otteluun.

FC Lahti on pelannut jo muutaman panoksettoman ottelun karsintapaikan varmistuttua. Lahti on pyrkinyt saamaan peliään kuntoon, jotta pelaajisto olisi valmiina voittamaan karsintaotteluissa. Edellisellä kierroksella lahtelaiset kohtasivat vieraskentällä Ilveksen. Sekä Altin Zeqiri että Chinedu Geoffrey pääsivät paikoille, mutta maalia lahtelaiset eivät kyenneet tekemään. Lopulta Ilves kaapi tarvittavan osuman ja nappasi kolme pistettä.

Sunnuntaina Lahti pääsee lähtemään otteluun ilman varmoja poissaoloja. Lahden pitää kuitenkin välttää pelikieltoja ja loukkaantumisia. Ensi viikon karsintaottelut pelataan tiiviiseen tahtiin, joten sunnuntaina nähtänee pientä kierrätystä kokoonpanossa. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila haluaa nähdä kentällä onnistumisia.

– Menemme kohti karsintapelejä ja sunnuntai on yksi iso osa valmistautumista. Haemme voittoa kaikin mahdollisin keinoin ja tietysti onnistumisia. Ja siitä lähdemme kohti seuraavaa viikkoa, Mannila tiivistää.

HIFK haluaa päättää murheellisen kautensa ehdottomasti voitolla ja edellisen pelin 2-3 tappio Maarianhaminalle osoitti sitä, että luovuttaneita ei olla. Voittoa haetaan ja se myös halutaan Lahdesta hakea. Samaan aikaan Lahti haluaa varmasti katkaista tappioputkensa juuri ennen nousukarsintoja, koska vastus siellä on kova ja ennen kaikkea nälkäinen. Positiivinen kenraali ennen kuolemanottelua olisi juuri sitä, mitä Lahti itselleen toivoisi kauden tärkeimpään otteluun.

Joukkueiden päävalmentajat ovat isossa roolissa huomenna. Kumpi vie taktisesti pidemmän korren? Lahden Mikko Mannila ei ole saanut Lahtea siihen vireeseen, johon uskottiin, kun hänet pestattiin Ilir Zenelin tilalle kesällä. Mannilan ja Lahden on oikeastaan pelastanut vain ja ainoastaan se, että HIFK:n kausi on ollut vielä heikompi. Sen sijaan Teemu Kankkunen osoitti jo yhden pelin jälkeen, että ainakin henkisellä puolella on muutoksia joukkueessa tapahtunut. Joukkue osoitti Maarianhaminaa vastaan taistelutahtoa, vaikka tilanne näyttikin huonolta ajoittain. Lisäksi Kankkusen pelitapa on sen tapainen, että joukkueen on sitä helppo noudattaa ja toteuttaa. Huominen kamppailu on valmentajien kaksinkamppailu. Tuoko "Tema" HIFK:lle kauden viimeisestä ottelusta voiton vai saako Mannila lahtelaiset lentoon juuri ennen karsintoja?

Liian usein tällä kaudella HIFK on antanut liikaa eteen vastustajille ulosajojen myötä. Niin myös Lahtea vastaan viimeksikin. Tasavahvoina HIFK:lla on kaikki mahdollisuudet huomenna voittoon, etenkin kun nyt vastassa on joukkue, joka ei ennakkoon ole suuri ennakkosuosikki. Puntit ovat jokseenkin tasan ja HIFK:lla on mahdollisuus saada hieman valoa kauteensa viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Lemettinen Jouni
AET 2 Roimu Jori
4.ET Nevalainen Ville

FC Lahti - HIFK sunnuntaina 16.10. kello 15.00 Lahden Stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, HIFK:n verkkosivut