vko.41 // 16.10.2022

VPS haki huipputärkeän pisteen (IFK Mariehamn-VPS 2-2)

Kuva: IFK Mariehamn

Sunnuntaina nähtiin varsinainen trilleri VPS:n ja IFK Mariehamnin välillä, kun joukkueet taistelivat viimeisestä eurolopputurnauspaikasta Maarianhaminassa.

Otteluun lähdettäessä VPS:lle riitti voitto tai tasapeli, kun kotijoukkue IFK Mariehamn tarvitsi voiton jatkaakseen kautta. VPS meni ensin johtoon, mutta toisella puoliajalla IFK Mariehamn tuli nopeasti tasoihin ja ohi. Pelin loppupuolella VPS pääsi kuitenkin vielä tasoihin, ja lopulta ottelu päättyi numeroin 2-2.

Ensimmäinen VPS:n maalipaikka nähtiin kymmenen minuutin paikkeilla, kun Riku Jääskän hyvä pystysyöttö tavoitti IFK Mariehamnin boksissa olevan Kalle Multasen. Multanen pelasi nopean seinänsyötön Tete Yengin kanssa, mutta tämän jälkeen Multasen laukaus viuhui ohi maalista.

IFK Mariehamnin ensimmäisen jakson paras paikka nähtiin, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi John Owoeri leikkasi vasemmalta laidalta keskelle ja laukoi kohti VPS:n maalia. Laukauksesta kuitenkin puuttui voimaa, ja Oskari Forsman poimi vedon helposti.

VPS kävi erittäin lähellä johtomaalia puolen tunnin pelin jälkeen. Tyler Reid pääsi vastahyökkäyksestä murtautumaan IFK Mariehamnin rangaistusalueelle. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus kuitenkin kimposi takatolpan kautta ulos. Pian tämän jälkeen VPS kuitenkin avasi maalitilinsä. Joonas Vahtera riisti upeasti pallon takaisin vierasjoukkueelle IFK Mariehamnin päädyssä, jonka jälkeen pallo pelattiin boksin rajalle Multaselle. Multasen loistava viimeistely oikeaan ylänurkkaan laittoi VPS:n 0-1 johtoasemaan, ja näissä numeroissa lähdettiinkin tauolle.

Toisen puoliajan alkuun Multanen oli lähellä siirtää VPS:n kulmatilanteesta jo kahden maalin johtoon, kun Vahteran antama kulma pomppi hieman yllättäen Multaselle takatolpalle. Multasen nopea laukaus kuitenkin osui tolppaan, ja lukemat pysyivät yhdessä nollassa.

Tämän jälkeen alkoi kotijoukkueen erittäin vahva jakso, jonka aikana IFK Mariehamn tuli tasoihin ja ohi. Ensimmäinen maaleista nähtiin kulmapotkusta. Kulma pelattiin lyhyenä Yanga Balisolle, joka lähetti keskityksen maalille. Joukkueen kapteeni Timi Lahti ohjasi keskityksen päällään Vepsun verkon perukoille ja peli oli tasoissa. Kotijoukkueen johtomaali nähtiin vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Riku Sjöroos tykitti upeasti pallon rangaistusalueen rajalta Vepsun maalin vasempaan yläkulmaan.

VPS kuitenkin pääsi tasoihin kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua. Samu Alanko haastoi vasemmalta laidalta, ja lähetti keskityksen maalille, joka lopulta pomppi Reidille. Reid potkaisi puolivolleystä pallon kohti maalia, jonka jälkeen pallo löytyi kimmokkeen jälkeen IFK Mariehamnin verkosta. VPS oli jälleen kiinni eurolopputurnauspaikassa.

Pelin loppuminuuteilta ei draamaa puuttunut ja lisäajalla nähtiinkin kaksi punaista korttia sekä loistavia maalipaikkoja. Heti lisäajan alussa Yengi oli pääsemässä läpiajoon, mutta Patrik Raitanen kaatoi hänet sääntöjen vastaisesti ja joutui täten katselemaan punaista korttia. Vain pari minuuttia tämän jälkeen Yengi kuitenkin otti toisen keltaisen korttinsa ja joutui täten myös poistumaan kentältä, tasoittaen joukkueiden pelaajamäärän. Heti seuraavassa tilanteessa IFK Mariehamn kävi enemmän kuin lähellä johtomaalia. Olawale Tehe lähetti oikealta laidalta maalille keskityksen, jonka Owoeri puski tolppaan. VPS:n puolustus kesti ja lopulta ottelun tuloksena oli 2–2 tasapeli.