AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

23

(1-3)

Yleisöä 865

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.40 // 7.10.2022

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

Ennakko: HIFK-IFK Mariehamn

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK jättää jäähyväiset kotiyleisölleen tämän kauden osalta lauantaina IFK Mariehamnin saapuessa vierailulle ja nyt on viimeinen mahdollisuus ottaa kotivoitto kaudella 2022.

HIFK putosi Ykköseen viime kierroksen jälkeen, mutta pelejä on vielä jäljellä ja lauantai on merkittävä päivä monelta kannalta. Legendat jättävät jäähyväisiä yleisölle ja seuralle. Vieraat pelaavat vielä paikasta eurolopputurnauksessa. Edessä on myös vuoden viides Kamratmöte.

Edellisen kierroksen jälkeen on tapahtunut suhteellisen paljon, vaikka ottelusta on alle viikko aikaa. HIFK:n päävalmentaja on viikossa vaihtunut, kun Mixu Paatelaisen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä ennen kauden loppua ja näin ollen Teemu Kankkunen otti vetovastuun kauden kahdessa viimeisessä ottelussa. Vaikka putoaminen varmistui, on joukkueelle varmasti Kankkusen johdolla nälkää jäljellä, jotta tunteikkaasta päivästä tulisi mukaan myös voitto.

- Riippumatta sarjataulukon tilanteesta odotan, että edessä on kova ottelu, muistuttaa myös IFK Mariehamnin päävalmentaja Daniel Norrmén.

Vuoden viides Kamratmöte toimii samalla näyttämönä kahden legendan viimeiselle näytökselle. Jani Bäckman sekä Jukka Halme pelaavat uransa viimeisen kotiottelunsa HIFK:n paidassa ja huomenna on heidän aikansa jättää jäähyväiset kotiyleisölle.

IFK Mariehamnilla on vielä pelissä paljon, sillä voitolla avaimet Haastajasarjan kakkossijaan ja sen myötä Eurolopputurnaukseen pysyisivät joukkueen omissa käsissä.

Vierailta ovat varmuudella sivussa varoitustilinsä täyteen saanut keskikentän Alvaro Ngamba sekä loukkaantunut maalivahti Yann Fillion. Edellisottelussa loukkaantuneen kapteeni Timi Lahden paluu puolustuslinjaan on kysymysmerkki samoin kuin Jamie Hopcuttin pelikunto keskikentällä.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1 : Mynttinen Simo
AET 2 : Vuorinen Juuso
4.ET: Simani Peiman


HIFK - IFK Mariehamn Bolt Arenalla lauantaina 8.10. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut