AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

23

(1-1)

Yleisöä 833

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.39 // 1.10.2022

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Voiton makuun keskiviikkona päässyt Ilves isännöi seuraavaksi IFK Mariehamnia. Ainoastaan yksi piste erottaa kilpakumppanit sarjataulukossa, ja eurocup-paikka siintää molemmilla horisontissa.

Kuluvan kauden ensimmäinen mittelö Ilveksen ja IFK Mariehamnin välillä käytiin toukokuussa Ratinassa, jolloin tupsukorvat olivat niskan päällä. Yleisö joutui jännittäen odottamaan avausmaalia loppuminuuteille asti, kunnes kotijoukkueen sankariksi nousi kapteeni Petteri Pennanen sujuvalla viimeistelyllään.

Elokuussa saarella todistettiinkin sitten erittäin maalirikasta kamppailua. Tuomas Ollila ja Eric Oteng veivät vierailijat jo viiden minuutin sisään kahden maalin johtoon. John Owoeri kavensi, kunnes Tuco, Pennanen ja Oiva Jukkola täydensivät Ilveksen selvän 5–1-voiton.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio uskoo IFK Mariehamnin pelillisten ansioiden olevan nähtyjä tuloksia parempi.

– Meille kärsityn tappion jälkeen Maarianhamina on ollut hyvä. He olivat viime pelissään Oulua vastaan todella aggressiivisia ja vaarallisia, vaikka hävisivätkin. Loppulukemat 2-4 olisivat voineet olla toisinkin päin. Oulu saa olla todella tyytyväinen, että saivat voiton nipistettyä.

– Pidetään me sama höyry päällä kuin oli Helsingissä. Oli tärkeää saada pitkästä aikaa kolme pistettä. Samalla energialla ja hyvällä asenteella kohti meidän tavoitetta, Kallio kuvailee viitaten 5-1-voittoon HIFK:sta.

IFK Mariehamnilla on sunnuntaina myös revanssin paikka, sillä Ilves on FC Interin ohella ainoa joukkue, jolta Grönvitt ei ole tällä kaudella onnistunut pistettäkään saamaan.

Ilveksen pelaajistossa on kaksi pelikieltoa kärsivää keltaisten korttien kerääjää, Petteri Pennanen ja Doni Arifi. Lisäksi joukkueessa on muutamia terveyshuolia.

– Aapo Mäenpää ja Tabi Manga ovat alkuviikosta kuumeilleet, he ovat tervehtymään päin. Teemu Jäntti oli jo mukana kokoonpanossa viimeksi, mutta hänelle tuli pientä reisivaivaa. Djair Parfitt-Williams on myös vielä kysymysmerkillä, Kallio listaa miehistöään.

IFK Mariehamnilta on ottelusta varmuudella sivussa Patrik Raitanen varoitustilin täyttymisen vuoksi. Kysymysmerkkejä ovat edellisottelun lievän loukkaantumisen takia väliin jättämään joutunut maalivahti Yann Fillion sekä keskiviikkona jo avausjaksolla vaihtoon reisivaivojen takia joutunut Albin Granlund.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Millner Max
4.ET Nieminen Juho

Ilves - IFK Mariehamn Ratinan Stadionilla sunnuntaina 2.10. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut