AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

60

(1-0)

Yleisöä 810

FC Lahti
4-3-3
vko.37 // 17.9.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn saa Haastajasarjan avauksessa vieraakseen FC Lahden ja ottelu on erittäin tärkeä molemmille.

IFK Mariehamn kohensi osakkeitaan merkittävästi kaatamalla runkosarjan päätöskierroksella SJK:n kotonaan, mutta karsintapeikko ei edelleenkään ole kaukana.

- Me katsomme nyt ennemmin ylöspäin taulukossa. Meidän pitää kuitenkin saada tasaisuutta otteisiimme ja pieni voittoputki ei tekisi yhtään huonoa, Grönvitt-luotsi Daniel Norrmén kiteyttää tilanteen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kahdesti. Kauden avausottelussa saarella pelattiin maaliton tasapeli. IFK hallitsi ensimmäistä jaksoa ja Lahti jälkimmäistä. Muutama viikko sitten joukkueet kohtasivat toisensa Lahdessa. Albin Granlund iski kulmapotkusta ja aivan ottelun lopussa Tehe Olawale varmisti saarelaisten voiton.

FC Lahti päätti liigan runkosarjan kotiottelulla FC Hakaa vastaan. Lahti kykeni luomaan ottelussa maalipaikkoja ja pitämään koskilaiseten terävimmät syömähampaat kurissa. Haka kuitenkin kykeni iskemään yhden osuman ja vei pisteet mukanaan.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila painottaa sunnuntain ottelun tärkeyttä.

– Tärkeät pelit jatkuvat. Haluamme kostoretken, sillä he voittivat meidät muutama viikko sitten. Maksamme sen. Olemme vahvistaneet Haka-ottelun hyviä asioita. Pystyimme luomaan uhkaa monipuolisesti Hakan maalille ja saimme myös maalipaikkoja. Pystyimme liikuttamaan Hakan muotoa ja sen otamme mukaan myös saarelle, Mannila kertoo.

IFK Mariehamnilla ei ole pelikieltoja ja myös sairastupa alkaa olla tyhjänä, joten Norrménilla on mistä valita kokoonpanonsa.

FC Lahti joutuu lähtemään otteluun ilman Arian Kabashia. Sveitsiläisen korttitili täyttyi edellisessä ottelussa ja hän on pelikiellossa. Lisäksi monella pelaajalla on pieniä kolhuja ja heidän pelikuntonsa ratkeaa lähempänä ottelua.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 De Casseres Christian
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Notash Pouria

IFK Mariehamn - FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 18.9. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut