AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 1121

SJK
4-4-2
vko.41 // 15.10.2022

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

Kuva: Juha Tamminen

Mestaruussarjan viimeinen pelikierros pelataan yhtenäisesti sunnuntaina. Vaikka neljän ensimmäisen joukkueen sijoitukset ovat jo selvillä, niin FC Interin ja SJK:n välisessä ottelussa riittää pelattavaa. Inter nousisi voitolla sarjan viidenneksi, ohi seinäjokilaisten.

Päätöskierroksen ottelu vaikuttaa myös europudotuspelien mahdolliseen välierään, jonne selviytyy keskiviikon puolivälierien voittajat. Välierä pelataan Veikkausliigassa paremmin sijoittuneen kotikentällä, ja jos SJK on sarjassa viides, saisi se varmuudella tuon mahdollisen välierän OmaSp Stadionille, riippumatta vastustajasta. SJK ei halua matkustaa mahdolliseen välierään uudelleen Turkuun FC Interin vieraaksi, joten sunnuntain pelillä on merkitystä. Mahdollisessa kaksiosaisessa europudotuspelien finaalissa vastassa on FC Haka, jonka paikka Veikkausliigassa neljäntenä varmistui viime viikonloppuna.

– Olemme lähestymässä nyt meidän kannaltamme kauden tärkeintä vaihetta. Aikataulut kuitenkin menevät niin, että se vaihe ja ottelut tulevat todella nopeasti, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Meillä on kuitenkin takanamme erittäin hyvä esitys kotona Honkaa vastaan. Se oli ottelu, jonka olisimme kenties ansainneet voittaa, jolloin tämä sunnuntain ottelu olisi ollut meille hieman merkityksettömämpi. Mutta, nyt me menemme Turkuun sitten sillä asenteella, että haluamme voittaa siellä, sillä haluamme lopettaa kauden vahvasti ja haluamme hyvät asetelmat keskiviikon europudotuspeliin, Gómez painottaa.

SJK:ssa ja Interissä pelaa paljon pelaajia, joilla on historiaa kummassakin seurassa. Myös Interin päävalmentaja Ramiro Muñozille SJK on vanha tuttu seura.

– Tunnen seuran, mutta siellä on paljon uusia pelaajia ja valmentaja. He ovat nälkäinen organisaatio, joka satsaa joukkueeseen paljon taloudellisesti. SJK haluaa varmasti nähdä tuloksia projektissaan, sisältäen sunnuntain ottelun, Muñoz toteaa.

Espanjalaiskoutsi tietää, että etenkin hyökkäyspäästä vierailijoilta löytyy pelimiehiä.

– Heillä on monta hyvää yksilöä, jotka pystyvät itsekseen tekemään ratkaisuja. Pyry Hannola, Diego Rojas ja Jake Servis ovat esiintyneet hyvällä tasolla tällä kaudella.

Interiltä ovat ottelusta sivussa ainakin Matias Ojala sekä pelikiellossa vielä toisen ottelun oleva Rodrigo Arciero.

SJK:lta puuttui viime ottelusta maalivahti Jesse Öst, mutta hän saattaa olla taas mukana jo sunnuntaina. Ainakaan alustavien arvioiden mukaan hänen treeneissä aiemmin tullut loukkaantuminen ei ole niin vakava, että se uhkaisi koko loppukautta. Öst on myös yhden ottelun päässä 100. virallisesta SJK-ottelustaan, eli seuraava ottelu olisi hänelle merkkipaalu. Myös kapteeni Mehmet Hetemaj lähestyy merkkipaalua, sillä hän on kahden ottelun päässä 200. virallisesta SJK-ottelustaan. Tähän otteluun tekee paluun varmuudella viime pelin missannut keskikenttäpelaaja Jake Dunwoody sekä pelikiellosta vapautuva laitapuolustaja Pablo Andrade. Joitain muutoksia saatetaan syksyn flunssa-aikana nähdä, mutta varmuudella sivussa on vain edelleen pitkäaikaisloukkaantuneena oleva Martti Haukioja. Edellisessä ottelussa loukkaantunut Kingsley Oforikin selvinnee pienellä huililla vammastaan. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

Erotuomari Reitala Oliver
AET 1 Mynttinen Simo
AET 2 Kettunen Eemeli
4.ET Vuorinen Juuso

FC Inter - SJK sunnuntaina 16.10. kello 17.00 Veritas Stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, SJK:n verkkosivut