AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

01

(0-1)

Yleisöä 6768

KuPS
4-4-2
vko.41 // 15.10.2022

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakausi 2022 paketoidaan HJK:n osalta sunnuntaina, kun joukkue isännöi päätöskierroksella rakasta kilpakumppaniaan, Kuopion Palloseuraa.

Ottelussa ei urheilullista panosta ole, kun Klubi varmisti Suomen mestaruuden jo edellisenä viikonloppuna, ja KuPS tulee sijoittumaan varmuudella hopealle. Siitä huolimatta molemmat lähtevät varmasti tavoittelemaan voittoa, sillä viime vuosien kahden kärkijoukkueen keskinäinen paremmuus on kuitenkin ollut jo pidempään ratkaisematta: viimeiset kuusi helsinkiläisten ja savolaisten välistä kamppailua on päättynyt tasan – joskin KuPS oli vuoden 2021 Suomen Cupin finaalissa lopulta parempi rangaistuspotkukilpailussa.

– Loistava kausi takana. Totta kai haluamme lopettaa sen tyylikkäästi positiivisella esityksellä omien kannattajiemme edessä ja juhlia mestaruutta sellaisen esityksen jälkeen, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Mestaruus on Klubille ja päävalmentaja Koskelalle kolmas peräkkäinen. Lisäksi joukkue pelasi viime syksynä Konferenssiliigassa, ja tänä vuonna ovet aukesivat pykälää korkeammalle Eurooppa-liigaan. Veikkausliigan mestaruustaisto on ollut viime vuosina tiukka, kun kuusi vuotta putkeen mitaleille sijoittunut KuPS on nostanut selvästi tasoaan.

– Olemme pelanneet liigassa kolme vuotta putkeen yli kahden pisteen keskiarvolla ja olleet lohkoissa kahtena syksynä peräkkäin. Torstaina oli meiltä ehkä se heikoin suoritus [2–0-tappio Ludogoretsin vieraana], mutta muuten olemme olleet Eurooppa-liigassakin hyvin kilpailukykyisiä ja haastaneet todella isoja joukkueita. Kun tuota suoritusvarmuutta lähtee peilaamaan skandinaavisiin tai muihin pienempiin sarjoihin, ei kovin moni joukkue ole pystynyt samaan.

- Edellisenä kahtena vuotena KuPS on kerännyt pisteitä yli kahden pisteen keskiarvolla, joten mestaruudet eivät ole tulleet halvalla, Koskela muistuttaa.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari myöntää, että kauden viimeisen ottelun alla tunnelmat ovat haikeat.

- Kauden viimeisen pelin alla on jollain lailla haikeat fiilikset, koska tähän päättyy taas yksi ajanjakso. Haikeutta tuo myös se, että tämä ottelu on varmasti osalle pelaajistamme viimeinen peli KuPS-paidassa. Vaikka pelissä ei olekaan tuloksellista panosta, niin lähdemme peliin parhaalla mahdollisella kokoonpanollamme. Haluamme päättää kautemme voittoon ja haluamme pelata kentällä omaa peliämme, Valakari paaluttaa.

KuPS-luotsi ennakoi paineettoman ympäristön tuovan kentälle vapautta.

- Uskon, että tulemme näkemään hienon ottelun, sillä kentällä tulee olemaan paljon äärimmäisen laadukkaita pelaajia. Tulospaineen poistuminen varmasti vapauttaa molempien joukkueiden pelaamista ja toivottavasti nähdään viihdyttävä matsi, Valakari sanoo.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä, ja kierrätystä tullaan varmasti näkemään. Lucas Lingman sekä Santeri Väänänen ovat pikkuvammojen vuoksi sivussa. Lisäksi Miro Tenho on pelikiellossa. Sen sijaan Janne Saksela ja Riku Riski nähdään sunnuntaina viimeistä kertaa Veikkausliigassa HJK:n paidassa, kun molemmat ovat kokoonpanossa KuPSia vastaan. Riskin ja Sakselan lisäksi ainakin Belgiaan pitkällä sopimuksella siirtyvä Casper Terho pelaa – toistaiseksi – viimeisen pelinsä Klubin riveissä Veikkausliigassa.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Lamppu Mika
4.ET Manninen Joona

HJK - KuPS sunnuntaina 16.10. kello 17.00 Bolt Arenalla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut