HJK
3-4-3
vko.41 // 10.10.2022

HJK otti tarvittavan voiton Hakasta (FC Haka-HJK 0-1)

Kaikki merkit ennakoivat viikolla siihen, että sunnuntai -illassa Tehtiksellä tullaan näkemään todellinen Klassikko -ottelu FC Hakan ja Helsingin Jalkapalloklubin välillä.

Ja odotukset toden totta palkittiin, sillä Suomen jalkapallon tämän hetken kaksi kuuminta joukkuetta tarjosivat iltavalaistuksessa, 3300 -päisen ennätysyleisön edessä todellisen jännitysnäytelmän.

Ottelun ainoa miinus koskilaisittain oli se, että vierasjoukkue vei täydet pisteet 0-1 -tuloksella ja näin Hakan mahdollisuudet pronssiin käytännössä sulivat alta pois. Samalla tulos myös siivitti vieraat Veikkausliigan 2022 mestariksi. Kuopion Palloseura saa kauden päätteeksi hopeiset mitalit kaulaansa ja pronssia tullee saamaan FC Honka. Teoriassa Haka voisi vielä nousta ohi, mutta maalisuhde on espoolaisten hyväksi 26 maalia parempia.

Haka lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja olikin pelissä hyvin mukana. Ottelun voittomaali nähtiin kuitenkin harmittavasti jo 13. minuutilla ja asialla sama mies, kuin monesti aiemminkin näissä otteluissa, eli David Browne. Se mikä maalissa ja tilanteessa oli erityisen harmillista, niin se oli oikeastaan ainoa tilanne, missä Haka -puolustuksen rivit hajosivat tässä ottelussa, eikä vastustaja enempää mahdollisuuksia lopulta tarvinnutkaan ratkaistakseen ottelun.

Nopea maali ei kuitenkaan hyydyttänyt koskilaisia, vaan mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä rohkeammin valkopaidat hakivat tasoitusosumaa. Ensimmäisellä jaksolla Lee Erwin sai Janne-Pekka Laineen keskitykseen maalin edustalle eteensä, mutta hivenen huonosta asennosta lähtenyt vasurin ohjaus suuntautui suoraan Conor Hazardin syliin.

Myös Jude Arthur pääsi ensimmäisellä jaksolla kokeilemaan kuudentoista nurkalta, ja mieheltä lähtikin tulinen laukaus, mutta niin ikään tämän yrityksen Hazard torjui.

Toisella jaksolla koskilaisten parhaat paikat osuivat Elias Mastokankaalle, sekä Luiyi de Lucasille. Jakson alkupuoliskolla de Lucas pääsi puskemaan Mastokankaan sivuvaparista, mutta tämäkin pallo suuntautui liikaa Hazardia kohti. Mastokangas itse pääsi kokeilemaan kuudentoista rajoilta, mutta miehen laukaus kilpistyi puolustukseen samoin, kuin de Lucasin lisäajalla saama tilaisuus suurin piirtein samasta paikasta.

Vaikka ottelusta ei jäänyt kotijoukkueelle mitään taskuun, niin kaiken kaikkiaan ottelu oli valkopaidoilta ylivoimaisesti paras HJK:a vastaan viimeiseltä kolmelta vuodelta. Koko ottelun pallonhallinta, sekä laukaukset maalia kohti vei Haka, eikä vieraat saaneet toisella jaksolla laukaustakaan kohti Aatu Hakalan vartioimaa maalia.