AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2539

FC Honka
4-4-2
vko.40 // 9.10.2022

Ennakko: SJK-FC Honka

Ennakko: SJK-FC Honka

Kuva: SJK

Veikkausliigan Mestaruussarjan ottelu SJK – FC Honka pelataan maanantaina 10.10. Panoksena SJK:lla on kotietu pian alkavaan Eurolopputurnaukseen.

FC Inter hävisi jo sunnuntaina 9.10. pelatussa ottelussa KuPS:lle, joten jos SJK voittaa maanantaina, on SJK.n viides sija varma jo ennen päätöskierrosta. SJK ja FC Inter kohtaavat vielä toisensa Veikkausliigan päätöskierroksella sunnuntaina 16.10. Turussa, ennen europudotuspelien alkua. Lisämaustetta maanantaille tuo se, että heinäkuussa, kun SJK ja FC Honka kohtasivat viimeksi Seinäjoella, oli SJK parempi 3-2 luvuin.

– Tämä maanantain ottelun on meille jälleen iso mahdollisuus ottaa itsellemme kotietu kauden kahdelle viimeiselle tärkeälle viikolle. Niillä kahdella viikolla pelataan kaikkein tärkeimmistä asioista ja haluamme sen kotiedun niihin peleihin. Ja haluamme varmistaa sen mahdollisimman pian, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

– Olemme täysin keskittyneitä siihen, että pidämme näissä peleissä yllä hyvän vireemme, ja haluamme ehdottomasti saada europudotuspelien ensimmäiset pelit kotikentällemme. OmaSp Stadionilla olemme olleet todella vahvoja ja lyömättömiä nyt jo useita kuukausia. Eli, tavoite on hyvin selvä; haluamme pelata nämä kaksi jäljellä olevaa peliä niin, että saamme kotiedun europudotuspeleihin, Gómez korostaa vielä kerran.

Maanantaina vastaan tuleva FC Honka puolestaan on nyt kolmantena, ja se on jo käytännössä varmistanut Veikkausliigan kolmannen sijan, sekä sitä kautta europaikan ensi kaudelle. Se voisi menettää kolmannen sijan vain häviämällä erittäin suurimaalisesti, lähes 10:lla maalilla / peli sekä SJK:lle että päätöskierroksella FC Hakalle. mitään espoolaisleirissä ei kuitenkaan haluta jättää sattuman varaan.

– Meidän pitää olla maanantaina taas 100-prosenttisesti keskittyneitä. Kaikki on omissa käsissämme. SJK on toki hyvä joukkue ja tulossa on varmasti kova ottelu, mutta meidän pitää keskittyä ennen kaikkea itseemme, Hongan keskikentän Florian Krebs sanailee.

Ottelutahti on tiivis, mikä tuo omat haasteensa kropan tuoreena pitämiselle ja palautumiselle. Krebs näkee siinä kuitenkin myös hyviä puolia.

– Kaikilla joukkueilla on sama taakka ja olosuhteet, mutta kyllä se toki on haastavaa. Toki se on myös sikäli mukavaa, että ei joudu ajattelemaan paljoakaan muuta, kun seuraava peli on jo ovella, hän toteaa.

SJK:n riveistä puuttuu varmuudella ainoastaan pelikiellossa oleva laitapuolustaja Pablo Andrade, jonka korttitili täyttyi viime ottelussa Valkeakoskella, ja hän joutuu huilaamaan tämän ottelun. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ei varmuudella ole pelaajia, ja kokoonpanoon odotellaan takaisin myös Moshtagh Yaghoubia, joka missasi edellisen Haka-ottelun, saatuaan osumaa edellisessä voitokkaassa kotipelissä KuPS:a vastaan.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Jantunen Olli
AET 2 Vihreävuori Riku
4.ET Roth Matti

SJK - FC Honka OmaSp Stadionilla maanantaina 10.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut