3-4-3
vko.39 // 29.9.2022

Honka katkaisi HJK:n putken (FC Honka-HJK 3-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

Sää ei Tapiolan urheilupuistoon kerääntynyttä espoolaisyleisöä hellinyt, mutta Honka nappasi tärkeän voiton HJK:sta torstaina.

Keltamustat iskivät kolmesti toisella jaksolla ja käänsivät HJK:n avausjakson maalin johdon voitoksi.

HJK:n David Browne viritti laukauksellaan ottelun ensimmäisen huippupaikan, kun pelattiin kahdeksatta minuuttia. Maksim Rudakov sai Honka-maalilla vielä kätensä kaukolaukauksen väliin ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

14. minuutilla tuulennopea Edmund Arko-Mensah karkasi puolustuspään kumapotkn jälkeen karkuun HJK-pakalta. Ghanalainen ylitti jo reilusti keskiviivankin, kunnes Nassim Boujellab joutui kaatamaan laiturin varoituksen arvoisesti.

HJK siirtyi johtoon 35. minuutilla. Boujellab lähetti kulmapotkun maalille ja Arttu Hoskonen puski sen Hongan verkkoon. Tauolle siirryttiin HJK:n maalin johdossa.

Honka tuli toiselle nelivitosella uudenlaisella virralla. Keltamustat nousivat tasoihin Hongan laitapelaajien yhteistyöllä ottelun 58. minuutilla. Rui Modesto nappasi pallon ja pelasi sen upeasti Arko-Mensahille, joka karkasi HJK-puolustukselta ja toi Hongan tasoihin.

Honka nousi johtoon 70. minuutilla. Jukka Raitalan käsi kolahti Modeston päänseudulle ja pallo vietiin pilkulle. Agon Sadiku viimeisteli kylmänviileästi rankkarista kauden yhdennentoista osumansa ja vei Hongan 2-1 johtoon.

Honka oli lähellä lisätä johtoaan kahteen 83. minuutilla, mutta Jerry Voutilaisen laukaus viuhui hieman HJK-maalin ohitse.

Hongan kolmas maali nähtiin lopulta seitsemännellä lisäminuutilla ja upealla tavalla. Lucas Kaufmann hassutti koko HJK-puolustusta vapaapotkusta syöttämällä pallon muurin vierestä Drazen Bagaricille, joka harhautti vielä Santeri Väänäsen ja viimeisteli varmasti kauden toisella Honka-maalillaan loppulukemat Honka 3-1 HJK.