AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

21

(1-1)

Yleisöä 2237

SJK
4-3-3
vko.37 // 17.9.2022

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

Kuva: SJK / Marko Tuominiemi

HJK aloittaa Veikkausliigan yläloppusarjan sunnuntaina kotiottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

SJK:n kausi on ollut nousujohteinen, ja joukkue onkin esimerkiksi 10 ottelun kuntopuntarissa Klubin ja Hakan jälkeen kolmantena. Alkukausi oli katastrofaalinen, kun ensimmäisen kierroksen niukkaa HIFK-voittoa seurasi viiden tappion putki. Sen jälkeen Joaquín Gómezin ryhmä sai pelinsä rullaamaan, eikä vastaavia voitottomia putkia ole enää nähty.

Vaikka HJK on voittanut kauden molemmat aiemmat keskinäiset ottelut, ei SJK ole päästänyt helsinkiläisiä helpolla. Klubi matkusti Seinäjoelle jo toisella ottelukierroksella, ja tasaväkinen kamppailu ratkesi vasta viimeisellä kympillä, kun Johannes Yli-Kokon laukaus kimposi Anthony Olusanyan kautta maaliin. SJK:n edellisestä Helsingin-vierailusta ei ole vierähtänyt edes kuukauden päiviä: joukkueet kohtasivat Bolt Arenalla 28. elokuuta. Myös tuolloin peli päättyi HJK:n 1–0-voittoon, ja Olusanya vastasi voittomaalista 19. minuutilla.

Myöhään torstai-iltana Roomassa Eurooppa-Liigan lohkovaihetta pelannut HJK saa sunnuntai-iltana vastaansa Paulo Dybalan ja Andrea Belottin sijasta Pyry Hannolan ja Tuomas Kaukuan, lisäksi Jose Mourinhon sijasta keinoja HJK:n kaatamiseen juonii Joaquín Gómez. HJK – SJK on Veikkausliigan Mestaruussarjan avausmatsi, ja SJK lähtee hakemaan Helsingistä täyttä pistepottia sekä Mestaruussarjasta europaikkaa kaudeksi 2023.

– Ensimmäinen ottelu viidestä jännittävästä kamppailusta, jotka meillä on edessämme tässä Mestaruussarjassa. Tästä tulee haastavaa, ja on todella motivoivaa pelata näitä otteluita, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez heti alkuun.

SJK kohtasi HJK:n Helsingissä siis vain pari viikkoa sitten, elokuun lopussa, ja tuolloin HJK otti 1-0 voiton pelin alkupuolella tulleella Anthony Olusanyan soolomaalilla. SJK:lla oli paikat tasoittaa ottelu, varsinkin sen toisella puoliskolla, mutta ei onnistunut ohittamaan HJK:n maalivahti Conor Hazardia. Lähimpänä maalintekoa oli Jake Jervis, mutta kahdesti Hazard ehti pelastamaan, ja kertaalleen tilanne kilpistyi HJK-puolustajien blokkaamana.

– Meille tämä on samalla hyvä testi siitä, kuinka olemme kehittyneet. Olemme kohdanneet heidät jo kahdesti tällä kaudella, ja molemmat ovat olleet erittäin tiukkoja kamppailuja. Nyt haluamme saada ehdottomasti mukaamme tästä ottelusta jotain. Meidän kahdessa aiemmassa kohtaamisessamme meille jäi tunne, että olisimme voineet saada jo niistäkin paremmat tulokset mitä saimme. Aiomme olla nyt parempia tässä ottelussa.

– Kaikkiaan näissä viidessä pelissä, me pyrimme olemaan paras versio itsestämme. Aiomme ottaa mahdollisimman paljon pisteitä ja tehdä siten meille mahdollisimman helpoksi kamppailun europaikoista kauden jälkeen. Eli nyt menemme sinne, ja näytämme parhaat puolet itsestämme, paaluttaa Gómez.

SJK-kamppailu päättää HJK:n kiireisen jakson – ottelu on Klubille viides alle kahden viikon sisään. Sunnuntain jälkeen on kuitenkin pieni tauko peleistä, kun syyskuun maajoukkuetauko keskeyttää Veikkausliigan kymmeneksi päiväksi. HJK-pelaajista maajoukkuetehtäviin on valittu Conor Hazard (Pohjois-Irlanti) sekä Miro Tenho, Arttu Hoskonen, Lucas Lingman ja Pyry Soiri (Suomi).

– Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet poikkeuksellisen tiukat matkustamisineen. Huomenna meidän täytyy vielä kerran kaivaa täysi fokus ja kilpailija esiin. Se on tärkein asia, jotta saamme huomenna kolme pistettä ja pääsemme maajoukkuetauolle sarjajohdossa, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä, ja kilpailu pelipaikoista on kovaa – kuten pitääkin olla. Sivussa ovat varmuudella Roope Riski, Valtteri Moren ja Manuel Martic. Lisäksi Riku Riski on kipeänä. Sen sijaan Roomassa tauolla kentältä vaihdettu Arttu Hoskonen selvisi säikähdyksellä ja on valmennuksen käytettävissä. Myös viime viikolla Stadin Derbyssä loukkaantunut, hiljattain jatkosopimuksen Klubin kanssa solminut Bojan Radulovic on vielä loukkaantumisen vuoksi poissa kokoonpanosta.

Yksi suurista puheenaiheista ennen edellistä ottelu oli Hetemaj'n veljesten kohtaaminen ensimmäistä kertaa Suomen kentillä virallisessa ottelussa. Tällä kertaa tuota ei tulla näkemään, kun Mehmet Hetemaj on pelikiellossa, saatuaan punaisen kortin runkosarjan päätösottelussa Maarianhaminassa. Viime viikolla SJK:lta puuttui muutenkin puolustuspään pelaajia, mutta tähän otteluun se saa taas käyttöönsä Matej Hradeckyn ja Ville Tikkasen. Sivussa on varmuudella loukkaantumisten vuoksi Martti Haukioja ja Niko Markkula. Hetemaj'n lisäksi ei ole muita pelikieltoja.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Aravirta Jan-Peter
4.ET Hämäläinen Oskari

HJK - SJK Bolt Arenalla sunnuntaina 18.9. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut