AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
AC Oulu
4-3-3

21

(1-1)

Yleisöä 501

KTP
5-4-1
vko.43 // 30.10.2021

Ennakko: AC Oulu-KTP

Ennakko: AC Oulu-KTP

Kuva: Mikko Mäkelä

AC Oulu ja KTP päättävät Haastajasarjan ottelulla, jolla ei sarjasijoituksiin enää ole merkitystä.

AC Oulu jatkaa kauttaan Veikkausliigan karsinnassa RoPS:aa vastaan ja KTP puolestaan putoaa suoraan Ykköseen.

Kotijoukkue haluaa kuitenkin pestä kasvonsa ja koota itseluottamusta karsintaan viikolla FC Hongan vieraan kärsityn 1-6-tappion jälkeen.

- Joukkue on todella sitoutunut näyttämään toisenlaiset kasvonsa. Ei ole hyvä että tuollaista tapahtuu, mutta tärkeintä on se, miten niistä päästään uudestaan eteenpäin. Uskon että pelaajat ovat nyt valmiita taistelemaan, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte sanoo.

- 1-6-tappion jälkeen sunnuntain ottelu ei voi olla merkityksetön. Mahdollisesti kierrätämme hiukan pelaajia, koska meillä on vielä otteluita edessä.

KTP puolestaan pyrkii pelaamaan Veikkausliigan haastajasarjan kunniakkaasti loppuun asti, vaikka viimeisen kierroksen kamppailu AC Oulua vastaan Raatin stadionilla sunnuntaina kuuluukin kategoriaan "merkityksettömät matsit". Vierailija on jo tuomittu putoamaan Ykköseen, ja kotijoukkue on aloittanut valmistautumisensa liigakarsintaan.

– Yritetään jatkaa siitä, mihin pystyimme Hakaa vastaan toisella jaksolla Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona, toteaa KTP:n päävalmentaja Teemu Kankkunen.

KTP kohtaa AC Oulun Teemu Kankkusen valmennuksessa nyt ensimmäisen kerran, mutta Kotkan koutsi kyllä tietää, mikä Raatissa sunnuntaina odottaa.

– Siellä on todennäköisesti vieläkin syksyisempi keli kuin täällä etelärannikolla. Pelialustana on luonnonnurmi, ja niissä olosuhteissa on hyvin vaikea lähteä tekemään mitään äärimmäisen hienoja juttuja, Kankkunen arvelee.

AC Oulun leirissä ei odoteta ollenkaan helppoa ottelua.

- KTP on vaihdellut pelityyliään, mutta olemme valmistautuneet erilaisiin vaihtoehtoihin. KTP:lla on laadukkaita pelaajia, joten meidän on pysyttävä tiiviinä kentällä, Duarte toteaa.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Kiistala Jarno
AET 2: Kaivola Eero
4.ET: Niinimäki Pietu

AC Oulu - KTP Raatin stadionilla sunnuntaina 31.10. klo 15.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: ACO TV, KTP:n verkkosivut