AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

03

(0-1)

Yleisöä 607

FC Lahti
4-3-3
vko.43 // 26.10.2021

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn tähyää kohti kahdeksatta sijaa, kun FC Lahti saapuu vieraaksi kauden toiseksi viimeisellä kierroksella keskiviikkona.

FC Lahti varmisti edellisellä kierroksella Haastajasarjan mestaruuden saalistamalla pisteen kotiottelusta AC Oulua vastaan. Lahti kykeni luomaan tukun maalipaikkoja, mutta verkkoon asti lahtelaiset eivät palloa saaneet. Lahden puolustus toimi hyvin ja viimeisenä lukkona oli nollapelin torjunut Joona Tiainen. Näin ollen pisteet tasattiin 0-0-lukemin.

IFK Mariehamnin sarjapaikka puolestaan varmistui jo ennen joukkueen viikonlopun ottelua ja 5-1-voitto KTP:sta nosti Grönvittin samaa tietä sarjataulukossa kahdeksanneksi ja tästä sijasta joukkue halutaan myös pitää kiinni.

- Lahdella on hyvä joukkue, he olivat hyvässä vauhdissa ennen runkosarjan loppua ennen kuin pari tappiota pudotti heidät Haastajasarjaan. Me olemme kuitenkin hyvässä vireessä ja haemme voittoa, IFK:n Emile Paul Tendeng sanoo.

- Lahti on jo varmistanut seitsemännen sijansa, meillä on kotiottelu ja lähdemme siitä, että pystymme pitämään Hongan ja Hakan takanamme.

Saarelle FC Lahti lähtee jälleen poissaolojen riivaamana. Varmasti sivussa ovat Viljami Isotalo, Pyry Lampinen, Timi Lahti, Javi Hervás ja Jean-Christophe Coubronne. Henri Eninful on puolestaan kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. FC Lahti lähti matkaan jo tiistaina iltapäivällä ja tavoitteena ottelusta on voitto. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa hyökkäyspäältä tehoja.

– Lähdimme tänään pitkälle reissulle, ryöstöretkelle. Tietysti tavoitteenamme on voitto, vaikka pelistä ei tule helppo. Meillä on ollut hyvä energia ja keskittyminen ja olemme hieman terävöittäneet muutamia juttuja. Vastustaja on vaarallinen ja he kykenevät aiheuttamaan meille ongelmia. Haluamme pitää nollan omassa päässä ja rikkoa vastustajan nolla.

- Meidän pitää käyttää omat paikkamme tehokkaammin. Kenttäolosuhteet pitäisi olla meille suotuisammat tällä kertaa, ainakin, jos ei tuule, Zeneli virnistää FC Lahden sivuilla.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Fagerholm Josef

IFK Mariehamn - FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 27.10. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: IFK TV, FC Lahden verkkosivut