AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

23

(1-0)

Yleisöä 1017

SJK
3-4-3
vko.39 // 2.10.2021

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

Kuva: Mira Lönnqvist

Veikkausliigan viikonloppu päättyy sunnuntai-iltana Bolt Arenalla Helsingissä, kun HJK saa Mestaruussarjan avauksessa vieraaksi SJK:n.

Maalintekopuuhiensa kanssa neljän ottelun ajan kärvistellyt HJK sai maistella ketsuppia neljän maalin edestä Armeniassa, jossa Alashkertia vastaan pelattu UEFA Conference Leaguen ottelu päättyi riemukkaisiin tunnelmiin. Klubi hyödynsi yhden miehen ylivoimansa täydellä teholla ja 4-2 vierasvoitto vieritti tehottomuuspaineita syrjemmälle kertaheitolla, ja samalla lohkovaiheen ensimmäinen voitto nosti jälleen toiveita jatkopaikasta.

Roope Riski iski Jerevanissa jo kauden yhdeksännen osumansa europeleissä, HJK:sta pääsivät maalin makuun myös velipoika Riku Riski, Filip Valenčič, sekä vaihdosta kentälle tullut Anthony Olysanya.

SJK:n viime peli oli upea 4-1-kotivoitto FC Lahdesta, jossa maalin makuun pääsivät SJK:n pelaajistosta Tuco kahdella maalillaan, sekä Nikko Boxall ja Denys Oliinyk. Hyvä esitys antoi varmasti itseluottamusta joukkueelle, ja se on takuulla latautunut tulevaan otteluun.

- HJK kotikentällään on meille hieno mahdollisuus saada hieno tulos. Myös pelaajista on huokunut harjoituskentällä fiilis, että nyt on edessä erityinen peli. Ja vaikka HJK on ollut viime aikoina vaisussa tuloskunnossa, niin kaikesta näkee, että töitä on tehty hartiavoimin. Se pelasi vakuuttavasti Interiä vastaan vaikka hävisikin ja nyt otti voiton Armeniasta.

- HJK:n eurokiireiden tai väsymyksen varaan on turha laskea mitään: se taistelee mestaruudesta, ja me olemme tuon mestaruuden tiellä. Hieno asetelma, ennakoi kohtaamista SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK on voittanut Klubin Veikkausliigassa viimeksi syyskuussa 2015, jolloin se oli parempi lukemin 3-0. Boltilla SJK:n voittotili on kokonaan avaamatta. Tämän kauden runkosarjassa molemmat ottelut olivat äärimmäisen tasaisia. HJK joutui kesken tiukimman matsirumban tyytymään 0-0 kotitasapeliin, vieraissa tuli kahden maalin voitto Miro Tenhon ja Jerevanissakin osuneen Olysanyan lisäaikamaaleilla.

SJK:n pelaajilla ei tällä hetkellä ole pelikieltoja Veikkausliigassa.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Kotka Mikael

HJK - SJK Bolt Arenalla sunnuntaina 3.10. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut