AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

02

(0-2)

Yleisöä 1457

FC Haka
4-3-3
vko.32 // 12.8.2021

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

Ennakko: FC Lahti-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja FC Haka avaavat viikonlopun Veikkausliigakierroksen perjantai-iltana Lahden Stadionilla.

FC Lahti jatkoi sunnuntaina tappiottomien otteluidensa sarjaa Kuopiossa paikallisen Palloseuran vieraana. Putken kokonaispituus on nyt jo 12 ottelua. Kuopiossa KuPS meni johtoon vain muutaman minuutin jälkeen, mutta Chinedu Geoffrey kuittasi välittömästi Macoumba Kandjin ja Javi Hervásin esityöstä. KuPS siirtyi uudestaan johtoon, mutta tällä kertaa Togon maajoukkuemies Henri Eninful viimeisteli kulmapotkuhässäkästä päätösnumeroiksi 2-2. Maali oli Eninfulille ensimmäinen Veikkausliigassa.

Tasapelillä Lahti nousi liigassa jo kolmanneksi, eikä edellä oleva kuopiolaisnippu ole kovin kaukana. Toisaalta neljäntenä ja viidentenä olevat FC Inter ja Seinäjoen Jalkapallokerho hengittävät Lahden niskaan. Perjantain otteluun lahtelaisnippu lähtee parantamaan suoritustaan sunnuntaista. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa perjantain ottelusta kovaa.

– Lähdemme hakemaan ehjää, aggressiivisempaa ja parempaa peliä, kuin sunnuntaina. Meidän pelaamisemme pitää olla rohkeampaa ensimmäisestä sekunnista lähtien. Haka onnistui viime ottelussaan ja he osaavat reagoida hyvin erilaisiin joukkueisiin. Heillä on kova asenne. Haka ei ole helppo vastus. Meidän täytyy olla koko ajan askeleen edellä, Zeneli ennakoi.

Vierailija FC Haka katkaisi sunnuntaina seitsemän ottelun voitottoman putkensa, kun se kaatoi Interin Tehtaan kentällä lukemin 1-0. Voitto oli samalla valkeakoskelaisille kauden ensimmäinen kotikentällä.

Haka on ollut Lahdelle aina vaikea vastus ja edellisestä Lahden kotivoitosta liigassa Hakaa vastaan on vierähtänyt päälle yhdeksän vuotta. Tällä kaudella Valkeakoskella joukkueet tasasivat pisteet lukemin 1-1.

FC Lahden kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Viljami Isotalo, Altin Zeqiri, Riyad El Alami ja pelikieltoinen Henri Eninful. Jean-Christophe Coubronnen on puolestaan palannut joukkueharjoituksiin ja on suurella todennäköisyydellä valmennusjohdon käytettävissä.

Viime sunnuntaina avauskotivoittonsa tällä kaudella ottanut koskilaisjoukkue lähtee Lahteen luottavaisin mielin. Lyhyt otteluväli ei antanut liiemmin aikaa pelin kehittämiseen, vaan harjoituksissa on keskitytty olemassa olevan vahvistamiseen.

– Meillä on ollut palauttava treeni ja tänään on sitten käyty läpi meidän pallollista pelaamista. Edessä on täysin erilainen haaste Lahdessa, niin tehdään siihen game planit huomenna. Tässä ei kauheasti ehdi muuttamaan mitään, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa seuran sivuilla.

Hymyn Tainion huulille tuo myös se tosiasia, että sairastupa on edelleen tyhjä. Jacob Bushue sai pienen tällin viime ottelussa, mutta pystyy pelaamaan perjantaina. Lisäksi tilannetta parantaa siirtoikkunan viimeisenä päivänä tulleet vahvistukset Donaldo Acka ja Logan Rogerson.

Uusista vahvistuksista Rogerson on jo Lahdessa käytettävissä, mutta Ackaa ei vielä tässä ottelussa tulla näkemään kokoonpanossa.

Huonoksi ei voi sanoa kotijoukkueenkaan iskukykyä. Lahtelaiset eivät ole hävinneet 12 otteluun ja ovat tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena. Myös Tainio myöntää vastustajan kovuuden.

– Lahti on ollut sellainen suurin yllättäjä tällä kaudella, keikkuvat kolmantena sarjassa. Tosi kokenut joukkue ja puolustavat tiiviisti.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Mainz Jonathan

FC Lahti-FC Haka Lahden stadionilla perjantaina 13.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden ja FC Hakan verkkosivut