AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 1410

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.31 // 6.8.2021

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

Ennakko: AC Oulu-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu isännöi lauantaina IFK Mariehamnia molemmille erittäin tärkeässä ottelussa.

Kamppailuun lähdettäessä AC Oulu on sarjataulukon jumbosijalla, mutta matkaa kolme pykälää ylempänä olevaan IFK Mariehamniinkaan ei ole kuin neljä pistettä, joten jokainen piste on arvossaan.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Maarianhaminassa ja tuolloin IFK käytännössä ratkaisi kamppailun ensimmäisen vartin aikana latomalla kolme maalia. Tuosta ottelusta alkoi kuitenkin Grönvittin pitkä pisteetön ja maaliton kausi, jonka joukkue on saanut kuitenkin sittemmin käännettyä.

- Taas yritetään näyttää sitä osaamista, mitä varmasti joukkueesta löytyy joukkueesta. Kevään peli oli aika erikoinen, teimme paljon erikoisia virheitä, mutta siinäkin ottelussa oli paljon hyvää, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola miettii.

Myös AC Oulun otteet ovat kesän edetessä olleet lupaavia huippuna voitto sarjakärki HJK:sta. Joukkuetta Oulussa on vahvistettu ja vahvistukset ovat ainakin toistaiseksi näyttäneet olevan myös sitä mitä on haettu – vahvistuksia.

- Nyt tulee varmaan erilainen peli kuin Maarianhaminassa, emmekä oikein tiedä miten IFK lähestyy tätä ottelua. Tulevatko puolustamaan vai miten ja se voi vähän muutoksia aiheuttaa meidän peliimme.

- Yritämme nyt monistaa niitä hyviä asioita, joita meillä on kolmessa viimeisessä pelissä ollut, Se ei tietysti yksin riitä, vaan lopulta ratkaisee se, mitä tulostaululla on, Ahola painottaa.

Muutokset AC Oulussa on pantu luonnollisesti merkille myös IFK:n leirissä.

- He ovat pelanneet kolme ottelua uusien hankintojen kanssa nyt ja he ovat todella tuoneet osaamista mielenkiintoisille pelipaikoille, IFK Mariehamnin päävalmentaja Lukas Syberyjski arvioi.

- Vastassa on joukkue, joka luottaa osaamiseensa. Odotan että edessä on ottelu, jossa molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan omaa peliään.

AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat lauantaina loukkaantumisten takia Miika Koskela ja Jarkko Hurme. Ilves-ottelussa kolhuja saanut Lucky Opara on sen sijaan pelikunnossa.

IFK Mariehamnin pelaajatilanne näyttää paremmalta kuin aikoihin.

- Meillä on tällä hetkellä joukkueessa tilanne, jossa paikoista taistellaan todella paljon. Eikä vain avauksessa, vaan myös sen suhteen ketkä yleensäkään ovat mukana. Tuntuu hyvältä, että pelaajia on näin paljon käytettävissä, Syberyjski sanoo.

Joel Mattsson ja Alan Henrique ovat puolikuntoisina varmuudella sivussa lauantaina.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Kiistala Jarno
AET 2: Kaivola Eero
4.ET; Niinimäki Pietu

AC Oulu-IFK Mariehamn Raatin stadionilla lauantaina 7.8. kello 15.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: ACO TV, Ålandstidningen