5-2-3
vko.18 // 4.5.2021

Honka taipui kotiavauksessaan IFK Mariehamnille (Honka-IFK Mariehamn 0-2)

IFK Mariehamn haki pisteet Tapiolasta. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka joutui pettymään Veikkausliigakauden ensimmäisessä kotiottelussaan, kun vierailija IFK Mariehamn haki voiton 0-2 loppulukemin.

Hongan ensimmäinen hyvä tilaisuus avausmaaliin tuli 15. minuutin kohdalla. Niklas Pyyhtiä lähetti kulmapotkun ja Dani Hatakka pääsi puskemaan. IFK-puolustajista Robin Buwalda oli kuitenkin puskun tiellä. Honka loi myös seuraavan paikkansa kulmapotkusta. Tällä kertaa päineen välissä oli Darren Smith, mutta hyökkääjä ei saanut käännettyä puskuaan tarpeeksi kohti maalia.

IFK Mariehamn sai luotua puolen tunnin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta vaaralliselta näyttäneen tilanteen Honka-maalille, mutta keltamustien puolustus selvitti tilanteen lopulta kulmapotkuksi. Honka sai kymmenisen minuuttia ennen taukoa vapaapotkun aivan boksin rajoilta. Lucas Kaufmannin kuti pysähtyi kuitenkin muuriin.

Kun kellossa oli 45 minuuttia Rui Modesto lähetti tarkan keskityspallon maalin edustalle. Smith pääsi puskemaan, mutta Oskari Forsman IFK-maalilla torjui yrityksen. Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen nelivitosen lisäajalla, kun Olawale Tehe pääsi viemään vierailijat tauolle maalin johdossa.

Toista nelivitosta oli pelattu viitisen minuuttia, kun Jean Marie Dongou pääsi laukomaan boksin rajoilta. Hyökkääjän laukaus karkasi kuitenkin maalin ylitse.

Vierasjoukkue siirtyi kahden maalin karkumatkalle 65. minuutilla rangaistuspotkusta. Mastokangas upotti pallon pilkulta varmasti ohi Tim Murrayn.

Pian maalin jälkeen Honka sai hyvän tilausuuden kavennusosumaan. Pyyhtiä lähetti tulisen vapaapotkun kohti alakulmaa, mutta Forsman ehti torjuntaan. Paluupallo tuli Hongalle, mutta jatkotilanteesta ei syntynyt mitään merkittävää. Minuutti ennen täyttä aikaa Edmund Arko-Mensahin vapaapotku oli lähellä, mutta suuntautui hieman maalin ohitse.

Lisämaaleja ei enää nähty, joten pisteet matkasivat Ahvenanmaalle loppulukemin 0-2.otta kai se on suurin tavoitteeni tällä hetkellä.