4-3-3
vko.41 // 15.10.2020

HJK purisi voiton SJK:sta (SJK - HJK 1-2)

Atomu Tanaka oli yksi ottelun avainpelaajista. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK paranteli asemiaan Veikkausliigan mestaruustaistossa voittamalla SJK:n 2-1. HJK:sta maalin makuun pääsivät Roope Riski ja Atomu Tanaka, SJK:sta Emmanuel Ledesma.

SJK aloitti ottelun heikosti ja HJK dominoi ensimmäisen vartin, pyörittäen peliä SJK:n päädyssä, rangaistusalueen rajoilla.

Ottelun ensimmäinen maali meni sisään SJK:n omasta pelaajasta, kun Roope Riski pääsi vetämään ja Mehmet Hetemaj koitti blokata vetoa. Harmillisesti pallo nousi ilmaan ikävästi Hetemaj´n blokista ja muutti suuntaa pompaten vastakkaiseen kulmaan. Jesse Öst oli pompun tullessa voimaton maalissaan. Riski ei maalia myöskään isommin tuuletellut.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden SJK pääsi peliin mukaan alkoi puolestaan saamaan painetta vierailijan päätyyn. Emmanuel Ledesma tasoitti ottelunreilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun SJK sai vastahyökkäyksen HJK:n kulmatilanteesta. Ledesma sai pallon pilkun kohdilla itselleen ja sijoitti sen ohi vastaan tulleen HJK-vahti Antonio Regueron.

Toisen puoliajan alun aloitti hyvin puolestaan SJK. SJK:lla oli muutama hyvä maalintekopaikka ja niistä kenties paras tuli Jake Jervisille takatolpalle, mutta keskitys tuli hieman liikaa eteen ja Jervis ei aivan yltänyt liukumaan palloa sisään.

HJK teki vaihtoja ja alkoi niiden jälkeen saamaan jälleen painetta sekä erikoistilanteita. Lopulta yhden kulman jälkitilanteesta Atomu Tanaka sai pallon boksin rajalla vasemmalla laidalla ja veti todella komean laukauksen maalin takayläkulmaan. HJK oli vielä lisätä johtoaan myöhemmin, kun HJK-hyökkääjä kaatui boksissa ja erotuomari Kalle Mäkinen levitteli kuitenkin käsiään.

Aivan ottelun viimeiset minuutit SJK löi kaikki miehet HJK:n maalille ja erikoistilanteisiin nousi mukaan myös Jesse Öst maalilltaan. HJK kuitenkin kesti SJK:n loppurynnistyksen ja vei pisteet mukanaan 1-2 tuloksella.

IFK Mariehamn-SJK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 18.10 kello 16 ja HJK-HIFK Bolt Arenalla sunnuntaina 18.10 kello 16.