AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 997

KuPS
4-3-3
vko.37 // 21.9.2019

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

IFK Mariehamn saa sunnuntaina vieraakseen Wiklöf Holding Arenalle mestaruudesta tiukasti taistelevan KuPS:n.

KuPS-joukkue etenee syksyn Mestaruussarjassa kovalla tahdilla. HJK-ottelusta otettiin jo viides peräkkäinen liigavoitto ansaitulla tyylillä. KuPS oli tuolloinkin kauttaaltaan parempi joukkue riisuen nimekkään vastustajansa tyystin aseettomaksi. Pelaajat pystyvät parhaimmillaan pelaamaan laadukasta huipputason futista ja tähän pyritään jälleen Maarianhaminassakin.

- Peli Maarianhaminassa on pelinä varmasti erilainen. Toisaalta nykyinen IFK Mariehamn pyrkii hyökkäämään aikaisempaan enemmän. Toivon, että se hyökkää nytkin, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara ennakoi sunnuntaista peliä.

KuPS:n vahvuudet ovat hyvin tiedossa kotijoukkueellakin.

- KuPS on aggressiivinen ja fyysisesti vahva joukkue, joka pelaa aika suoraviivaisesti, IFK:n päävalmentaja Peter Lundberg toteaa.

- KuPS:aa vastaan on pidettävä pää kylmänä. Muuten he saavat nopeasti kiinni prässistä ja kakkospalloista ja silloin tulee vaikeaa.

Maarianhamina on perinteisesti vaikea paikka pelata. Nurmikenttä on normaalia pienempi ja kookas kotijoukkue rymistelee fyysisellä tyylillään ollen vahva kaikissa erikoistilanteissa. Syksyiset olosuhteet tuovat otteluun oman pienen lisämausteensa. KuPS on myös fyysisesti erittäin vahva joukkue ollen valmis tiukkaan kamppailupeliin. KuPS on menestynyt Maarianhaminassa hyvin viime vuosien aikana ja seitsemästä viime vierailusta on peräti viisi päättynyt kuopiolaisten voitonjuhliin.

- Tilastoja on turha miettiä, mutta Maarianhaminasta on hyviä muistoja. Mutta niin kuin sanoin, tämän kauden IFK on hyökkäysvoittoisempi kuin moneen vuoteen, Honkavaara korostaa.

- Viikko on mennyt hyvin ja matkustamme Maarianhaminaan harjoittelemaan luonnonnurmelle jo lauantaina. Olemme valmiita, päävalmentaja toteaa.

IFK-leirissä muistetaan varmasti hyvin kevään kohtaaminen, jolloin 3-0-taukojohto kääntyi 3-4-tappioksi.

Grönvitt saa takaisin riveihin Aristote Mboman ja Aapo Mäenpään, mutta puolustuslinjan kanssa Lundbergilla riittää miettimistä. Vakiomiehistä Rick Ketting, Robin Buwalda ja Dylan Murnane ovat kaikki sivussa pelikiellon takia. Kolmikon lisäksi IFK:lta on varmuudella sivussa vielä toipilaana oleva Simon Silverholt.


IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 22.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Nya Åland, KuPS:n tiedote