4-4-2
vko.25 // 30.6.2019

FC Lahti ja HIFK maalittomaan tasapeliin (FC Lahti-HIFK 0-0)

FC Lahti ja HIFK päätyivät sunnuntaina Lahdessa maalittomaan tasapeliin.

FC Lahti palasi pisteen makuun kahden tappion jälkeen. Kotijoukkue Lahti tasasi pisteet 0-0 -pelillä HIFK:n kanssa. Pisteen lisäksi FC Lahti sai peliinsä jälleen tekemisen meininkiä. Kamppailussa Mikko Hauhia palkittiin 400 Veikkausliiga-ottelun kunniaksi. Pekka Lagerblom ja Ville Salmikivi saivat puolestaan muistot sadannen pelin kunniaksi.

Ottelu käynnistyi pirteällä tempolla ja pallo liikkui rivakasti pelaajilta toiselle. Ottelun ensimmäinen tilanne nähtiin Lahden maalilla, kun HIFK aiheutti hässäkän Patrick Rakovskyn nokan eteen. Tilanteen jälkeen FC Lahti otti komennon. Lahtelaiset latoivat keskityksiä HIFK:n maalille ja ne tuottivat tukun kulmapotkuja ensimmäisen 20-minuuttisen aikana.

HIFK pääsi testaamaan Rakovskyn taitoja 39. minuutilla. Pallo pyöri lahtelaisten maalilla ja lopulta sumpun takaa tuli laukaus, jonka Rakovsky nappasi varmasti kiinni. Minuuttia myöhemmin pallo kimpoili erikoisesti päätyen Lahden maalin tolppaan.

Toisen puoliajan alussa Lahti yritti kääntää hyökkäyksiä nopeasti HIFK:n päätyyn. Pari kertaa kotijoukkue pääsikin lupaavaan hyökkäykseen, mutta loppuun saakka yritykset eivät kantaneet. 53. minuutilla Josu pääsi ampumaan vapaapotkun aivan HIFK:n rangaistusalueen rajalta. Laukaus leijaili maalin yli.

HIFK oli pulassa ja joutui jatkuvasti rikkomaan lahtelaispelaajia. 69. minuutilla HIFK sai pallon lahtelaisten päähän, eikä vierasjoukkue ollut kaukana rikkoa kuparista. Matias Hännisen kova laukaus viuhui hieman takakulmasta ohi. Pari minuuttia myöhemmin Tim Martinen tarjoili pallon IFK-maalin takatolpalle, mutta sinne hiipinyt Josu ei ylettänyt jatkamaan. 86. minuutilla Lahti aiheutti hässäkän rangaistusalueella, mutta lopulta tuloksena oli vain kulmpotku. Kulmapotkusta Jani Tanska puski ja pallo kimposi pelaajien kautta ylärimaan, lähellä oli.

FC Inter-FC Lahti perjantaina 5.7. klo 18.30 Veritas Stadionilla ja HIFK-HJK torstaina 4.7. klo 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut