AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

42

(1-1)

Yleisöä 4882

KPV
4-5-1
vko.25 // 24.6.2019

Ennakko: Ilves-KPV

Ennakko: Ilves-KPV

Tuore Suomen Cup -mestari Ilves isännöi Kokkolan Pallo-Veikkoja tiistaina Tammelassa, kun Veikkausliiga jatkuu maaottelu- ja juhannustauon jälkeen täydellä tohinalla.

Tällä hetkellä Ilves suorastaan elää unelmaansa. Joukkue voitti viikko sitten Suomen Cupin kultaa kaatamalla finaalissa IFK Mariehamnin maalein 2-0. Välierävaiheessa juuri Ilves oli kurmuuttanut KPV:tä hakemalla kahdella lisäajan maalilla 3-2-vierasvoiton. Veikkausliigassa tupsukorvat ovat keikkuneet läpi kauden kärkikahinoissa. Tällä hetkellä sarjasijoitus on kolmas, vain pisteen päässä FC Interistä ja FC Hongasta.

Huipulla kuitenkin tuulee, eikä menestykseen kannata tuudittautua. Sarjapaikastaan vimmatusti taisteleva KPV on kaikkea muuta kuin helppo pisteautomaatti. Työmotivaation pitää siis löytyä jälleen tiistaina, etenkin kun Ilveksellä on loistava tilaisuus tavoitella tosissaan jopa sarjan mestaruutta.

KPV ehti pelata yhdeksän ensimmäistä liigaotteluaan ilman voittoja. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss muistaa kuitenkin, että hänen joukkueensa oli Suomen Cupin välierässä tukalassa 1-2-tappioasemassa KPV:lle varsinaisen peliajan päättyessä. Diogo Tomás ja Lauri Ala-Myllymäki ratkaisivat lisäajan maaleilla Ilveksen voiton, mutta kokkolalaiset pitivät tupsukorvia siihen asti pahassa pinteessä.

– KPV:llä oli pitkä vaikea putki menossa. Sitä kierrettä on vaikea saada poikki. Siinä kysytään henkilökohtaista taitoa ja valmentaja toivoo, että joku ottaa maalintekovastuun ylhäällä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kuvailee.

– KPV osoitti Honka-matsissa, että sillä on paljon potentiaalia. Kovatkin vastustajat ovat kaadettavissa. Heidän voittotilinsä aukesi ja se on tärkeää henkisesti. Saimme omakohtaisesti kokea KPV:n vaarallisuuden cupin välierässä. Se oli pienten marginaalien peli.

Jännittävien käänteiden jälkeen Ilves on selvinnyt voittajana kaikista kolmesta ottelusta. Sittemmin vastustajan valmentaja on vaihtunut, mutta pelaajat ovat yhä tuttuja.

– Olemme kohdanneet jo kolmesti tällä kaudella, joten kyllä tässä vaiheessa tunnemme toisemme hyvin. Meidän kannaltamme ne olivat hyviä pelejä. Toki valmentajavaihdos hieman sekoittaa pakkaa ja sen aiheuttamia mahdollisia muutoksia meidän pitää tutkailla, Wiss pohtii.

Ilves pääsee takaisin tositoimiin melko hyvän terveystilanteen saattelemana. Loukkaantuneiden listalla on kaksi pelaajaa. Aleksi Tarvonen teloi tiistain harjoituksissa jalkansa. Vamma vaatii vielä lisätutkimusta, mutta todennäköisesti toipuminen vie vähintään kuukauden. Myös Santeri Haarala kuntouttaa nilkkaansa vielä joitakin viikkoja.

KPV:n leirissä riittää uskoa, vaikka vastassa on yksi Veikkausliigan mestarisuosikeista.

- Tuttu vastustaja, mutta vielä emme ole pystyneet voittamaan. Nyt olisi hyvä paikka ottaa se ensimmäinen, kun alkaa toinen kierros, KPV:n päävalmentaja Niko Kalliokoski tuumaa KPV TV:n haastattelussa.

- Selkeä tavoite on, että sinne lähdemme ryöstöretkelle ja tulemme pisteiden kanssa takaisin, Kalliokoski sanoo.

Ilveksen vahvuudet ovat hyvin kokkolalaisilla tiedossa.

- Ilves on hyvä kollektiivinen joukkue, joka osaa pelata myös pallollista peliä, Kalliokoski myöntää.


Ilves-KPV Tammelan stadionilla tiistaina 25.6. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KPV TV