AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

01

(0-0)

Yleisöä 1596

HJK
4-3-3
vko.21 // 30.5.2019

Ennakko: RoPS-HJK

Ennakko: RoPS-HJK

Rovaniemen Palloseura saa perjantaina vastaansa tämän kauden odotetuimman vieraan. Helsingin Jalkapalloklubi saapuu napapiirille.

HJK:n on oltava mestari. Se on kirjattu seuran DNA:han. Kun sarjakauden avannutta kahta voittoa seurasi peräti kahdeksan voitottoman ottelun putki, oltiin Urheilukadulla ihmeissään. Suomen Cupkin oli päättynyt ennenaikaisesti.

Jalkapallo on raaka maailma. Mika Lehkosuo oli tuonut seuralle viiden vuoden sisään kolme Suomen mestaruutta, kolme Suomen Cupin voittoa sekä Eurooppaliigan lohkovaiheen. Jossain toisessa kaupungissa Lehkosuolle pystyteltäisiin patsasta - Töölössä hän sai allekirjoitettavakseen eropaperit. HJK:n on oltava mestari.

HJK halusi Lehkosuon korvaajaksi RoPS:n Toni Koskelan. Kun seurat pääsivät yhteisymmärrykseen siirron ehdoista, tuli Koskelasta toukokuun 22. päivä Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentaja.

Rovaniemen Palloseuran kohdalla edellytyksenä oli myös, että Pasi Tuutti suostuu ottamaan vastaan päävalmentajan pestin. Tuutin ehtona puolestaan oli, että hän saa apuvalmentajakseen Mikko Lignellin.

Näin myös kävi. Rovaniemellä vallanvaihdos ei aiheuttanut juurikaan lainehdintaa. RoPS:n nykyinen päävalmentaja Pasi Tuutti huomauttaakin, että huomenna ovat vastakkain RoPS ja HJK - eivät suinkaan Tuutti ja Koskela.

- Jalkapallo on oikeasti pelaajien peli, Tuutti korostaa.

- Valmentajat antavat monessa tilanteessa kasvot ja ovat näkyvillä, mutta meidän tehtävä on ainoastaan varmistaa, että pelaajilla on riittävä informaatio suoriutuakseen ottelusta mahdollisimman hyvin.

HJK:lla on ollut kuluvalla kaudella huomattavia ongelmia vieraspelaamisessa. Viiden vieraspelin saldona on kolme tasapeliä ja kaksi tappiota maalierolla 2-8. Kotikentällään Klubi on sen sijaan edelleen tappioton kuuden matsin jälkeen kolmen voiton ja tasapelin myötä.

HJK ja RoPS kohtasivat viime kaudella kolmesti. Klubi kuittasi kahdesti täydet pinnat, kun taas kertaalleen pisteet jaettiin lukemin 2-2. Veikkausliigan historian aikana joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan 62 kertaa, joista Klubi on voittanut 38 ja 12 kertaa on pelattu tasan. Maaliero on helsinkiläisten eduksi 118-48. Rovaniemellä kohtaamisia on ollut 30 ja 17 kertaa täysi pistepotti on matkannut Helsinkiin, kun taas kotijoukkue on päässyt juhlimaan voittoa seitsemästi.

Rovaniemen Palloseuran huomisesta kokoonpanosta tulee puuttumaan edelleen Tarik Kada. Myöskään HJK:sta lainalla oleva Kalle Katz ei sääntöjen mukaan saa pelata emäseuraansa vastaan.

HJK:lta Faith Obilor on vielä pois kokoonpanosta pelikiellon vuoksi. Loukkaantimistilanteessa ei ole muutoksia. Akseli Pelvaksen, Evans Mensah'n ja Marco Buenon kuntoutumiset etenevät aikataulun mukaan.


RoPS-HJK Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 31.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut