AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-4-2

04

(0-2)

Yleisöä 3025

HJK
4-3-3
vko.43 // 26.10.2018

Ennakko: TPS-HJK

Ennakko: TPS-HJK

Viime keskiviikkona täydet 96 vuotta täyttänyt TPS kohtaa Veikkausliigakauden 2018 päätöskierroksella Suomen mestaruuden jo varmistaneen HJK:n kotonaan. Ottelu alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla lauantaina 27.10. klo 15.00.

TPS ja HJK ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja varsin tasaisissa merkeissä. HJK voitti keväällä Turussa 1-0 ja heinäkuussa HJK oli kotonaan parempi lukemin 2-1. TPS:n ainoan maalin viimeisteli Elias Ahde.

TPS on ollut ajoittain vahvassa syysvireessä, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat tuottaneet sille kuitenkin kaksi niukkaa tappiota. Ensin RoPS voitti Kupittaalla 2-1 ja viime sunnuntaina KuPS oli samoin lukemin parempi Kuopiossa. TPS:n viimeisen viiden ottelun saldo on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota maalierolla 10-8.

HJK on jyrännyt Veikkausliigassa viime kierrokset erittäin vahvasti, vaikka Suomen mestaruus on ollut taskussa jo jonkin aikaa. Klubi on pitänyt nollan omassa päässään viimeisellä kolmella kierroksella. Viimeisen viiden ottelun saldo on neljä voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 7-1.

TPS:n kannalta kupletin juoni on lauantaina harvinaisen selvä. TPS:n on pakko voittaa lauantaina HJK, jotta se säilyttää mahdollisuudet välttää liigakarsinnat. IFK Mariehamn ja SJK lähtevät viimeiselle liigakierrokselle kahden pisteen etumatkalta. IFK kohtaa Maarianhaminassa KuPS:n ja SJK saa vieraakseen FC Interin. Sarjatilanne karsintaviivan tuntumassa ennen viimeistä kierrosta on seuraavanlainen: 9. SJK 31 pistettä (maaliero -9), 10. IFK Mariehamn 31 pistettä (maaliero -21) ja 11. TPS 29 pistettä (maaliero -14).

TPS pääsee lauantaina Veritaksen viheriölle terveellä joukkueella. Päävalmentaja Mika Laurikaisen ei tarvitse näin tehdä kompromisseja, kun hän nimeää kokoonpanonsa HJK-otteluun. KuPS-ottelussa loukkaantunut Miro Tenho harjoitteli torstaina normaalisti joukkueensa mukana. Kapteeni Sami Rähmönen ei pystynyt torstaina aivan täysipainoiseen treeniin, mutta Laurikainen uskoo, että hänkin on lauantaina täydessä tikissä.

HJK:n päättyvä kausi on ollut siis kerrassaan mainio. Varsinkin syksy on ollut koko joukkueelta erittäin väkevää tekemistä ja helsinkiläiset onnistuivat varmistamaan seurahistorian 29. mestaruuden jo hyvissä ajoin.

Pelkkää voittokulkua kausi ei kuitenkaan ole ollut. Ensimmäisen seitsemän ottelun jälkeen kasassa oli vasta neljä voittoa, kun joukkueen peli haki vielä parasta uomaansa. Toukokuussa tuli myös tappio Suomen Cupin loppuottelussa FC Interille lukemin 0-1.

Kankeahkon alun jälkeen otteet ja varsinkin tulokset paranivat huomattavasi ja Klubi pelasi pian yhdeksän tappiotonta ottelua putkeen Veikkausliigassa. Veikka europelit toivat omat kiireensä kesälle, niin otteet kotimaan sarjassa säilyivät vakuuttavina.

Kauden loppusuoralla HJK on esiintynyt tylysti. Viimeisestä kymmenestä ottelusta saldona on kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä eli yhteensä 26 pistettä. Näissä peleissä Klubin verkkoon on tehty vain yksi osuma. Tappiottomia pelejä on kertynyt Veikkausliigassa jo 14 ja helsinkiläiset ovat edellisen kerran jääneet pisteittä kesäkuun puolella. Ennen päätösottelua HJK:lla on kasassa 75 pistettä ja eroa toiseksi sijoittuvaan RoPS:aan on 16 pistettä.

Viime kauden tapaan mestaruuden selkärankana on ollut raudanluja puolustus. HJK on päästänyt 32 ottelussa vain 19 maalia ja erityisesti syyskaudella joukkueen takalinjat ovat olleet iskussa. Tämä määrä on toiseksi pienin lukema nykyisellä ottelumäärällä. Edellä on vain viime kausi, kun HJK päästi ainoastaan 16 osumaa.


TPS-HJK Veritas Stadionilla lauantaina 27.10. klo 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: TPS:n ja HJK:n verkkosivut