AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 1905

FC Honka
4-4-2
vko.38 // 21.9.2018

Ennakko: KuPS-FC Honka

Ennakko: KuPS-FC Honka

Mitalikandidaatit KuPS ja FC Honka kohtaavat lauantaina.

Lähtökohdat otteluun eivät voisi olla mielenkiintoisemmat. Kumpikin joukkueista taistelee vimmatusti kolmossijasta ja paikasta Eurooppaan ensi kaudeksi.

FC Honka nappasi viime ottelussaan tärkeät kolme pistettä, kun PS Kemi kaatui Borjas Martinin maaleilla 2–1. Kun samaan aikaan KuPS pelasi tasapelin RoPS:n vieraana, keltamustat ottivat kahden pisteen kaulan kuopiolaisiin. Kautta on jäljellä enää viisi ottelua, joten jokainen ottelu on äärimmäisen merkityksellinen loppukauden sijoitusta silmällä pitäen. Sen tietää myös Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

-Iso peli. Niitä tässä on kaikki, jos meinataan mitaleille päästä. Pitää saada tulosta jokaisesta jäljellä olevasta matsista.

Kuopiolaiset ovat keränneet pisteitä tasaiseen tahtiin. Viimeisestä viidestä ottelustaan joukkue on voittanut kolme, joten peli on ollut kunnossa. Viimeisin tappio tuli sarjakärki HJK:ta vastaan.

-KuPS oli ennen kautta ensisijainen HJK:n haastaja materiaaliltaan ja laadultaan. He ovatkin onnistuneet pääasiassa hyvin tällä kaudella, vaikkeivat olekaan ihan mestaruustaistelussa.

KuPS:n yksi vahvimmista osa-alueista on ollut hyökkäyspelaaminen. Joukkue on tehnyt toisiksi eniten maaleja kuluneella kaudella ja heidän ykköstykkinsä Rasmus Karjalainen on paukuttanut komeat 16 osumaa. Sillä maalimäärällä hän on Veikkausliigan maalipörssin toisena, kaksi osumaa HJK:n Klaussin perässä.

-KuPS:lla on aktiivinen pelitapa ja he hyökkäävät monipuolisesti. Siellä on hyviä pelaajia ja vaarallisuutta hyökkäyssuuntaan. Myös erikoistilanteissa he ovat vahvoja. KuPS yrittää varmasti prässätä kovaa ja olla sitä kautta aktiivinen. Heissä on paljon samaa kuin meissäkin.

Honka ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aikaisemmin. Ensimmäisessä joukkueiden kohtaamisessa päädyttiin Kuopiossa 1–1 tasapeliin, mutta Tapiolan nurmella keltamustat nappasivat makean kotivoiton lukemin 2–1. Lähtökohdat eivät voisi olla siis tasaisemmat tähän tärkeään kamppailuun.

Hongan terveystilanne on erinomainen, sillä varmuudella pois on vain hyökkääjä Masar Ömer. Sen sijaan Joel Perovuon tilannetta tarkkaillaan.

Honka on nousija, mutta erittäin laadukas joukkue joka pelaa vauhdikasta ja hyökkäävää jalkapalloa. Sarjasijoitus osoittaa, että Espoossa on tehty erinomaista työtä. KuPS pelaa myös hyökkäysvoittoisella tyylillä ja syksyisen huippuottelun ainekset ovat siten koossa.

- Honka on kokenut joukkue. Heillä on hyvät ulkomaalaispelaajat ja he pelaavat kärsivällistä ja kontrolloivaa jalkapalloa. Honka on laadukas joukkue, jossa on hyviä pelaajia. Tietyllä tavalla tämä on tähän asti kauden tärkein Veikkausliigapeli, joka ratkaisee aika paljon. Kaikki ei kuitenkaan tässä pelissä ratkea, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara muistutti.

KuPS pelasi maanantaina Rovaniemellä tämän kauden parasta peliään. Lauantain kotipelistä tarvitaan hyvää lopputulosta, jotta mitalisauma säilyisi sarjakauden päätöskierrokselle saakka.

- Rovaniemellä hyvää oli, että prässipelimme onnistui ja pallollisessa pelaamisessa toteutui paljon hyviä asioita. Me pelasimme nopeaa peliä kuten me haluammekin pelata. Samanlaista hyvää esitystä me tarvitsemme nytkin. Ratkaisevat viisi ottelua ovat edessä ja näissä punnitaan samalla koko alkuvuonna tehty työ. Oma tekeminen ratkaisee, Honkavaara sanoi.

Maalivahti Miika Töyräs, keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ja hyökkääjä Jere Hiltunen ovat sivussa lauantaisesta kokoonpanosta. Puolustajien Juho Pirttijoen ja Tabi Mangan pelaaminen on vielä toistaiseksi epävarmaa.


KuPS-FC Honka Savon Sanomat Areenalla lauantaina 22.9. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.