AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
3-5-2

02

(0-1)

Yleisöä 1740

HJK
4-3-3
vko.37 // 16.9.2018

Ennakko: FC Lahti-HJK

Ennakko: FC Lahti-HJK

HJK hakee maanantaina voittoputkelle jatkoa, kun joukkue kohtaa vieraskentällä FC Lahden.

Kauden kaksi aiempaa kohtaamista päättyivät lahtelaisten voittoihin.

HJK ja FC Lahti ovat kohdanneet historian saatossa Veikkausliigassa 47 kertaa. Näistä kamppailuista 22 on päättynyt helsinkiläisten juhliin, kun taas Lahti on kuitannut täyden pistepotin 11 kertaa. Maaliero on Klubin eduksi 60-40. Varsinkin viime aikoina Kuhnurit on ollut haastava vastustaja, sillä edellisestä seitsemästä kohtaamisesta Klubi on voittanut vain yhden. Kuluvalla kaudella joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan kahdesti, joista molemmista Lahti kaivoi voitot lukemin 2-1.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas haluaa nähdä Kisapuistossa maanantaina Lahdelta hyvää suunnanmuutospelaamista. Hän toteaa, että HJK:a vastaan puolustustyöskentely korostuu, mutta Lahti haluaa myös kontrolloida peliä. Korkeakunnaksen mukaan tasaiset ottelut pitää kääntää vihdoin Lahden eduksi.

- Klubia vastaan joukkuetta ei tarvitse erikseen sytyttää. Ottelussa tietysti korostuu puolustaminen, mutta meidän pitää onnistua suunnanmuutospelissä ja olla suoraviivaisia hyökätessä. Palloton liike korostuu entisestään. Pitää myös löytää rytmi, että pystymme välillä kontrolloimaan palloa pidempiä jaksoja.

- Kuopiossa onnistuimme pitkälti kenttäpelissä puolustamisessa, mutta erikoistilanteissa meidän pitää olla hereillä. Sekä aluepuolustuksessa että miesvartioinnissa lopulta puolustat miesta. Meidän pitää voittaa ne kamppailut. Tällä kaudella olemme olleet sellainen "melkein, mutta ei ihan" -joukkue. Nyt meidän pitää saada viimeiset ratkaisut hyviksi ja kääntää tasaiset ottelut meille, Korkeakunnas kertoo.

Klubi on jäänyt pisteittä kuluvalla kaudella vain kolmesti. FC Lahden lisäksi helsinkiläiset ovat hävinneet ainoastaan huhtikuussa KuPS:lle.

Maanantain otteluun Lahti pääsee lähes ehjällä kokoonpanolla. Kalle Taimi ja Josimar Lima ovat varmasti poissa. Timi Voutilainen on puolestaan toipunut pelikuntoon ja hän saikin ensimmäiset minuuttinsa lauantaina FC Lahti A:n riveissä.

HJK lähtee Lahteen vahvalla kokoonpanolla. Loukkaantumistilanne on ennallaan. Mosa on pois kokoonpanosta pelikiellon vuoksi.


FC Lahti-HJK Lahden Kisapuistossa maanantaina 17.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.