AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

30

(2-0)

Yleisöä 3011

FC Inter
4-5-1
vko.35 // 1.9.2018

Ennakko: HJK-FC Inter

Ennakko: HJK-FC Inter

HJK ja FC Inter ottavat toisistaan mittaa sunnuntaina Töölön Telia 5G Areenalla.

HJK lähtee otteluun Veikkausliigan piikkipaikalta. Helsinkiläisillä on koossa 53 pistettä, joka on neljä enemmän kuin toisena olevalla RoPS:lla. On hyvä muistaa, että HJK on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin RoPS.

HJK:n kaksi edellistä kotiottelua Veikkausliigassa päättyivät pistejakoihin PS Kemiä sekä RoPS:aa vastaan. Klubilla on luistanut kotikentällä mainiosti, sillä nämä ovat samalla toistaiseksi ainoat tasapelit Töölössä. 12 kotipelistä on irronnut kahdeksan voittoa ja pisteitä kertynyt 26, mikä on sarjan eniten. Tappiottomia kotipelejä on kertynyt jo yhdeksän putkeen.

Vierasjoukkue Inter on puolestaan Veikkausliigassa sijalla kahdeksan. Matkaa mitaleille on kymmenen pistettä, mutta toisaalta suurta huolta putoamistaiston suhteen ei joukkueella ole.

Joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa kaksi kertaa kuluvan kauden aikana. Huhtikuussa pisteet jaettiin Turussa lukemin 0-0 ja toukokuussa HJK oli kotikentällään vahvempi 3-0. HJK ja Inter muistetaan myös Suomen Cupin loppuottelusta. Sen vei Inter nimiinsä toukokuussa 1-0 ja varmisti näin paikkansa eurokentille ensi kaudeksi.

Vierasottelu HJK:ta vastaan on Veikkausliigassa haaste kenelle tahansa sarjan joukkueista. Tämän myöntää myös Interin päävalmentaja John Allen.

- Tosi kova matsi on edessä huomenna. HJK vieraissa on tosi kova haaste meille, sanoo Allen.

Inter on Allenin ja hänen valmennustiiminsä kanssa saanut Interin joukkueen pelin kulkemaan varsinkin puolustussuuntaan. Seitsemästä edellisestä ottelusta joukkue on hävinnyt vain yhden. Kolmessa viimeisessä ottelussa joukkueen maalinteko on ollut sitä vastoin vaikeaa.

- Puolustus on meillä toiminut hyvin, mutta hyökkäyspelaamisessa on ollut omat haasteensa viime otteluissa. Olemme pelanneet kolme edellistä peliä tekemättä maaliakaan. Siihen pyrimme saamaan muutoksen jo huomenna, painottaa Allen.

Loukkaantumistilanne HJK:n joukkueessa on ennallaan. Akseli Pelvas ja Evans Mensah ovat edelleen sivussa. Lauantaina Klubi 04:n mukana 90 minuuttia pelasivat Eetu Vertainen, Enoch Banza ja Valtteri Vesiaho, joten heidän mukanaolo on epätodennäköistä.

Interin riviestä ovat sivussa varmuudella huomenna pelikieltoaan kaksi seuraavaa ottelua sovittava Julian Guevara sekä vammojen takia Tatu Varmanen sekä Arttu Hoskonen, joka kärsii lievästä takareisivammasta.


HJK - FC Inter sunnuntaina 2.9. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut