AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 4762

HJK
4-3-3
vko.24 // 15.6.2018

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Veikkausliigan hallitsevat kulta- ja pronssimitalistit kohtaavat lauantai-iltana. Tunnelmallinen Tammelan stadion tulee todennäköisesti olemaan täpötäysi, kun Ilves isännöi Helsingin Jalkapalloklubia.

Ilveksen nykyisen liigataipaleen eli viimeisten kolmen vuoden aikana tupsukorvat ovat pistäneet klubilaiset ahtaalle etenkin kotikentällään. Kuudesta Tammelassa pelatusta ottelusta molemmat joukkueet ovat voittaneet kaksi ja kahdesti on päädytty 1-1-tasatulokseen. Ilves pyrkii jälleen horjuttamaan helsinkiläisten ennakkosuosikin asemaa vahvan kotituen avittamana.

Yhden ottelun helsinkiläisiä vähemmän pelannut Ilves on viidentenä sarjassa. Pisteitä on kertynyt tasaisella tahdilla kaikkiaan 18 kappaletta. Näyttäviä suorituksia viljelevä Marius Noubissi on joukkueen paras maalintekijä viidellä osumallaan. Kaikissa kauden otteluissa täydet minuutit pelannut kapteeni Mika Hilander on pitänyt viisi nollapeliä.

Tiistaina Kuopiossa pelattiin erikoislaatuinen ottelu. KuPS iski johtomaalin viidessä minuutissa ja Ilves joutui ulosajojen myötä kahden pelaajan alivoimalle alle puolessa tunnissa. Shokkialusta huolimatta kissapeto taisteli urhoollisesti ja kiri nopeasti tasoihin Iiro Järvisen taidokkaalla volley-kanuunalla. Lopulta KuPS kuitenkin hyödynsi miesylivoimansa ja paineli 3-1-voittoon katkaisten pitkän tappioputkensa Ilvestä vastaan.

Päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa Ilveksen olevan HJK-ottelussa altavastaajana, mutta hän on myös samalla tyytyväinen nähdessään suojattiensa tarttuvan haasteeseen.

– Olemme nuolleet haavat viime pelireissusta ja kääntäneet hyvissä ajoin katseet lauantaihin. Vastaan tulee sarjaa ylivoimaisesti johtava mestarisuosikki. HJK:sta löytyy aina nimekkäitä pelaajia ja paljon leveyttä jokaiselle pelipaikalle, joten tässä on nyt hyvä mittari meidän nuorelle joukkueellemme. Kyseessä on näytönpaikka ja suuri mahdollisuus. Jokainen eteenpäin urallaan pyrkivä pelaaja haluaa olla sankari kentällä, ja nyt on aika myös todistaa se, Wiss korostaa Ilveksen sivuilla.

– HJK on tunnetun kova vastus, mutta turha tässä on esteitä itselleen kasata. Meillä on pelkästään voitettavaa. Ei Tammelaan kannata lauantai-iltana mennä pelkäämään. Lähdemme terveellä itseluottamuksella tulta päin. Hyvä kotiyleisö ja olosuhteet kunnossa, niin sehän on futiksen juhlaa. Kentällä pitää antaa kaikkensa ja nauttia pelaamisesta.

Kuopiossa punaista korttia katselleet Diogo Tomás ja Alim Moundi ovat Ilvekseltä pelikiellossa lauantaina. Myös pitkäaikaisloukkaantuneet Ilari Mettälä ja Baba Mensah puuttuvat kokoonpanosta. Muutamalla pelaajalla on ollut kuluvalla viikolla kuumeilua, mutta pääosin terveystilanne on hyvä.

HJK jatkoi erinomaisia otteitaan Veikkausliigassa, kun joukkue nappasi tiistaina jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa kaatamalla IFK Mariehamnin lukemin 2-0.

Klubin avausmaalista vastasi Nikolai Alho, joka on ollut viime aikoina mainiossa vireessä: laituri on viimeistellyt kolmessa edellisessä ottelussaan kaksi maalia. Loppunumerot viimeisteli kymmenen minuuttia ennen loppua pilkulta osunut João Klauss, joka upotti kauden kolmannen rankkarinsa varmasti sisään.

Klauss on päässyt hurjaan iskuun kauden edetessä. Hyökkääjä on tykittänyt jo 12 täysosumaa, mikä oikeuttaa Veikkausliigan maalipörssin kärkisijaan. Klauss on osunut maalipuiden väliin jo viidessä peräkkäisessä ottelussa, joiden saldona on yhteensä peräti kahdeksan maalia.

Maalaaminen toisella puoliajalla ei ollut HJK:lle lainkaan poikkeuksellista, sillä helsinkiläiset ovat olleet tällä kaudella erittäin vakuuttavia jälkimmäisellä puolikkaalla. Klubin kauden avauspuoliaikojen maaliero on 6-6, kun taas toisten puoliaikojen lukema on HJK:n hyväksi jopa 20-4. Ottelujen viimeisten varttien aikana Klubi on osunut yhdeksän kertaa.

Yhteensä HJK on viimeistellyt siis 26 maalia, joista kuusi on syntynyt erikoistilanteista: kolme sekä kulmapotkuista että pilkuista. Klubi on vastaavasti päästänyt kymmenen maalia, joista neljä on tullut erikoistilanteista.

Voittoputken myötä Klubilla on 14 ottelun jälkeen kasassa 34 pistettä, millä irtoa sarjataulukon piikkipaikka. Toisena olevaan KuPS:aan on eroa kymmenen pistettä. Kärkikaksikkoa ottelun vähemmän pelannut RoPS on tasapisteissä kuopiolaisten kanssa.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat Akseli Pelvas ja Ville Jalasto sekä mahdollisesti Riku Riski, jonka tilannetta seurataan päivittäin. Muuten joukkue on täydessä iskussa ja valmiina otteluun.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HJK:n verkkosivut