AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 3209

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.24 // 11.6.2018

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Sarjataulukon kärkijoukkue HJK saa maajoukkuetauon jälkeen tiistaina vieraakseen IFK Mariehamnin.

Helsinkiläisillä on tähtäimessään jo seitsemäs peräkkäinen voitto Veikkausliigassa. HJK:lla on takanaan väkevä alkukausi. Veikkausliigaa on takana reilu kolmannes ja helsinkiläiset johtavat sarjaa kymmenen pisteen erolla toisena olevaan KuPS:aan. HJK:lla on takana 13 ottelua ja joukkue on kerännyt näistä 31 pistettä. Maaliero on helsinkiläisten hyväksi 24-10.

HJK on raapinut pisteitä erityisen kovalla tahdilla vieraskentiltä. Seitsemän matkapelin saldona on kuusi voittoa ja yksi tasapeli

Joukkueet kohtasivat keväällä Maarianhaminassa ja HJK vei tuolloin pisteet niukasti numeroin 0-1. IFK on päästänyt alkukaudesta kaikkiaan melkoisen runsaasti maaleja ja maajoukkuetauolla onkin keskitytty erityisesti puolustuspelaamiseen.

HJK on kaikkineen ollut selvästi niskan päällä joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa. IFK Mariehamn on voittanut HJK:n edellisen kerran Veikkausliigassa kesäkuussa 2012 eli lähes kuusi vuotta sitten. Tämän jälkeen joukkueet ovat kohdanneet 17 kertaa, joista HJK on voittanut 13 ja neljästi on päädytty pistejakoon. Kotikentällä Klubi on ollut suorastaan murskaava: IFK Mariehamn ei ole hakenut vielä kertaakaan täyttä pistepottia HJK:n vieraana Veikkausliigassa. Joukkueet ovat kohdanneet Helsingissä 19 kertaa, joista Klubi on voittanut 14. Maaliero on helsinkiläisten hyväksi 43-8.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat edelleen Akseli Pelvas ja Ville Jalasto. Riku Riski harjoittelee jälleen osittain joukkueen mukana, ja tilannetta tarkkaillaan päivittäin. Enoch Banza on jo hakenut pelituntumaa Klubi 04:n mukana.

Grönvittiltä ovat sivussa loukkaantuneet Gabriel Petrovic ja Simon Silverholt, mutta muuten päävalmentaja Peter Lundbergilla on koko miehistö käytettävissään. IFK lähtee matkaan kohti Helsinkiä laivalla jo myöhään maanantai-iltana.


HJK-IFK Mariehamn Telia 5G Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut